DOLAR 32,4045 -0.14%
EURO 34,8089 0.16%
ALTIN 2.439,450,05
BITCOIN 2039693-1,55%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanlığı, Hekimlerin Vakıf Üniversitelerini Kullanmasına İmkan Tanıdı
  • İkinci Gündem
  • Sağlık
  • Sağlık Bakanlığı, Hekimlerin Vakıf Üniversitelerini Kullanmasına İmkan Tanıdı

Sağlık Bakanlığı, Hekimlerin Vakıf Üniversitelerini Kullanmasına İmkan Tanıdı

ABONE OL
Nisan 6, 2024 13:00
Sağlık Bakanlığı, Hekimlerin Vakıf Üniversitelerini Kullanmasına İmkan Tanıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muayenehanesi Olan Hekimler Artık Vakıf Üniversitelerinde Tedavi Verebilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle muayenehanesi bulunan hekimlerin vakıf üniversitelerini de kullanabilmesine olanak tanındı. Bakanlıkça hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yıllık Sözleşme ile Tedavi Hizmeti

Değişiklikle yönetmeliğin “Vakıf Üniversitelerine ait hastaneler ve vakıf üniversiteleri ile özel hastane işbirliği” başlıklı ek 8. maddesine yeni fıkra eklendi. Buna göre, muayenehanesi bulunan hekimler, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta hizmet sunan vakıf üniversite hastanelerinde gerçekleştirebilecekler.

Hem Doktor Hem Başhekim Sorumluluğu

Hastaların vakıf üniversite hastanesinde tedavi görmesi durumunda, tıbbi müdahale ve sonuçları hakkında detaylı bilgilendirme yapılacak. Tedavi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet sunulacak ve muayenehanede verilen hizmetlerden hem muayenehane hekimi hem de vakıf üniversite hastanesi sorumlu olacak.

Diğer Düzenlemeler

Yeni düzenleme ile 60 yaşını dolduran veya engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında görev alabilecekler. Mevcut çalışma şekliyle görev yapan tabipler devam edebilecek ancak kuruluştan ayrılmaları durumunda bu hakları son bulacak.

Yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.