DOLAR 32,1899 0.07%
EURO 35,0768 -0.08%
ALTIN 2.469,630,09
BITCOIN 21301765,71%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AstraZeneca, Covid-19 Aşısının Nadir Yan Etkilerini Kabul Etti

AstraZeneca, Covid-19 Aşısının Nadir Yan Etkilerini Kabul Etti

ABONE OL
Nisan 29, 2024 13:01
AstraZeneca, Covid-19 Aşısının Nadir Yan Etkilerini Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AstraZeneca, Covid-19 Aşısının Yan Etkileri Konusunda Açıklama Yaptı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede küresel bir salgına dönüşen corona virüsüne karşı geliştirilen aşılar arasında yer alan AstraZeneca’nın, aşının nadir yan etkiler yaratabileceğini resmi makamlara ilk kez açıkladığı belirtildi.

İngiltere’de AstraZeneca – Oxford Üniversitesi Ortaklığı

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirilen Covid-19 aşısını üreten AstraZeneca, aşının sebep olduğu ölüm ve ağır yaralanmalar nedeniyle açılan davada mahkemeye yanıt verdi.

Aşının Nadir Yan Etkileri Konusunda İlk Açıklama

AstraZeneca, Covid-19 aşısının nadiren de olsa yan etkilere sebep olabileceğini kabul ederek, milyonlarca dolarlık yasal bir cezanın önünü açabilecek bir adım attı.

AstraZeneca’nın Yargılandığı Davalar

AstraZeneca, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği aşının nadir durumlarda ölüm ve ciddi yaralanmalara neden olabileceği iddialarıyla toplu bir davada yargılanıyor. Şirkete yönelik 51 ayrı dava açılmasının ardından şirketten 100 milyon sterlin değerinde tazminat talep ediliyor.

AstraZeneca’dan Yapılan Açıklama

AstraZeneca, Covid-19 aşısının nadir yan etkileri konusunda açıklama yaparken, hasta güvenliğinin en yüksek öncelikleri olduğunu ve düzenleyici kurumlar tarafından aşının kabul edilebilir bir güvenlik profiline sahip olduğunun belirtildiğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.