DOLAR 32,2618 0.06%
EURO 34,8081 0.08%
ALTIN 2.407,16-0,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzman Uyarıyor: Sivrisinek Kaynaklı Hastalıklar Dünyada Yayılıyor

Uzman Uyarıyor: Sivrisinek Kaynaklı Hastalıklar Dünyada Yayılıyor

ABONE OL
Nisan 26, 2024 13:00
Uzman Uyarıyor: Sivrisinek Kaynaklı Hastalıklar Dünyada Yayılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, İklim Değişikliğinin Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Yaydığını Belirtiyor

Bir uzmanın açıklamasına göre, iklim değişikliği sivrisinek kaynaklı hastalıkların tüm dünyaya, özellikle de Avrupa’ya yayılmasına neden oluyor. Küresel ısınma sivrisineklere daha sıcak, daha nemli koşullar sağladığından son 80 yılda sıtma ve dang humması gibi hastalıkların görülme sıklığı büyük ölçüde artmış durumda.

Sivrisinek Kaynaklı Hastalık Salgınları Daha Geniş Coğrafyalara Yayılacak

İspanya’daki Barselona Süper Bilgisayar Merkezi’nden Profesör Rachel Lowe, sivrisinek kaynaklı hastalık salgınlarının önümüzdeki birkaç on yılda Kuzey Avrupa, Asya, Kuzey Amerika ve Avustralya’nın etkilenmeyen bölgelerine yayılacağı konusunda uyarıda bulundu. Lowe, Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin Barselona’daki küresel kongresinde yapacağı sunumla dünyayı bu konuda bilgilendirecek.

Dang Humması Avrupa’da da Yayılmaya Başladı

Geceleri donan sıcaklıkların azalmasıyla dang humması gibi hastalıkların tropik ve subtropikal bölgelerden Avrupa’ya doğru yayıldığını ifade eden uzmanlar, sıcak mevsimlerin uzaması ve don olaylarının azalmasıyla sivrisinek kaynaklı viral hastalıkların Avrupa’da da artış gösterdiğini belirtiyor. Özellikle Asya kaplanı sivrisineği (Aedes albopictus), dang hummasını taşıyarak 2023 yılı itibarıyla 13 Avrupa ülkesinde yerleşik hale gelmiş durumda (İtalya, Fransa, İspanya, Malta, Monako, San Marino, Cebelitarık, Lihtenştayn, İsviçre, Almanya, Avusturya, Yunanistan ve Portekiz).

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.