DOLAR 32,2546 -0.01%
EURO 34,6957 -0.07%
ALTIN 2.402,550,10
BITCOIN 2012776-2,01%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçileri ve Ailelerine Yönelik Alınan Önlemler
  • İkinci Gündem
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçileri ve Ailelerine Yönelik Alınan Önlemler

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçileri ve Ailelerine Yönelik Alınan Önlemler

ABONE OL
Nisan 27, 2024 08:01
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçileri ve Ailelerine Yönelik Alınan Önlemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçilere Barınma, Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sağlanacak

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için önemli adımlar atıldı. İşçilerin bulundukları illerden farklı illere gittiklerinde barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçları karşılanacak.

Yeni Konutlar ve Sağlık Hizmetleri

Genelgeye göre, işçilerin çalıştığı bölgelerde prefabrik, betonarme veya çelik iskeletli konutlar inşa edilecek. Bu konutlar iklim şartlarına uygun olacak ve işçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapıya sahip olacak. Ayrıca sağlık hizmetleri için yeni düzenlemeler yapılacak ve yeterli sayıda sağlık personeli istihdam edilecek.

Öğrenciler İçin Telafi Eğitimleri

Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar rehberlik araştırma merkezleri tarafından desteklenecek. Ayrıca, çocukların eğitim kayıplarını telafi etmek amacıyla özel eğitim programları düzenlenecek. Geçici yerleşim alanlarındaki eğitim merkezleri de çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

İzleme ve Değerlendirme Kurulları Oluşturulacak

Her il ve ilçede “İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulu” oluşturulacak. Bu kurullar, işçilerin çalışma koşullarını takip edecek ve gerekli tedbirleri alacak. Ayrıca ‘Mevsimlik Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ ulusal politikaların belirlenmesi ve sorunlara çözüm üretilmesi için çalışmalar yapacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.