DOLAR 32,3045 -0.12%
EURO 34,8446 0.03%
ALTIN 2.413,050,83
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mavi Vatan Merkezi Başkanı Uyardı: “Doğu Akdeniz’den Geri Adım Atmayın!”
  • İkinci Gündem
  • Gündem
  • Mavi Vatan Merkezi Başkanı Uyardı: “Doğu Akdeniz’den Geri Adım Atmayın!”

Mavi Vatan Merkezi Başkanı Uyardı: “Doğu Akdeniz’den Geri Adım Atmayın!”

ABONE OL
Nisan 26, 2024 08:01
Mavi Vatan Merkezi Başkanı Uyardı: “Doğu Akdeniz’den Geri Adım Atmayın!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz’deki Gelişmeleri Değerlendirdi

Doğu Akdeniz konusunda önemli çalışmalara imza atan Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, bölgedeki sondaj çalışmalarından geri adım atılmaması gerektiğini vurguladı. Yaycı, Abdülhamit Han sondaj gemisi‘nin de Karadeniz‘e çekileceği söylentileri karşısında, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin haklarını savunmaya devam etme çağrısında bulundu.

Yunanistan ve Rumların Baskısına Dikkat Çekti

Yaycı, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 550 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacak gaz yataklarının ünhasır ekonomik bölgesi‘nde yer aldığını belirtti. Doğu Akdeniz’de yapılan çalışmaların 2020’nin son çeyreğine kadar sorunsuz devam ettiğini ancak sonrasında Yunanistan‘ın dayattığı ve bölgeyi Antalya Körfezi‘ne hapseden Sevilla Üniversitesi Haritası nedeniyle Türkiye’nin haklarının sınırlı kaldığını ifade etti.

FETÖ Uyarısı

Yaycı ayrıca, FETÖ ile etkin mücadele edilmediğini ve örgütün tarikatlara yayıldığını belirterek, FETÖ’nün güçlenmeye devam ettiğini ve bu konuda gerekli çabanın sarf edilmediğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.