DOLAR 34,0590 -0.1%
EURO 38,1177 0.55%
ALTIN 2.837,280,76
BITCOIN 2059678-1,08%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Çöpler Nasıl Bertaraf Edilir?

Almanya’da Çöpler Nasıl Bertaraf Edilir?

ABONE OL
Eylül 24, 2022 07:14
Almanya’da Çöpler Nasıl Bertaraf Edilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Almanya mükemmel bir çöp geri dönüşüm sistemine sahiptir. Hatta sakinlerinin çöplerini ayırmasına bile izin veriyor. Bu, geri dönüşüm sürecini çok daha kolay ve ucuz hale getirir. Ancak milyonlarca Alman vatandaşı hala geri dönüşüm yapmıyor. Bunun nedeni tembellik veya bilgi eksikliği olabilir. Ne olursa olsun, Almanya’da hala geri dönüşüm yolları var. https://turbo-entsorgung.de/sperrmuell-berlin/ sitesinden aldığımız bilgilere göre Almanya’da çöpler nasıl bertaraf edilir konusunu inceliyoruz.

Alman atık geri dönüşüm sistemi

Almanya, benzersiz bir dizi gereksinim ve düzenlemeye sahip bir atık yönetim sistemine sahiptir. Atık yönetimi yasası, bir ürünün yaşam döngüsü boyunca işletmeler ve üreticiler için sorumlulukları tanımlar ve farklı malzemelerin ayrı toplanmasını gerektirir. Ayrıca, üreticilerin dayanıklı mal üretmeleri için teşvikler içerir ve ömrünü tamamlamış malların güvenli ve sürdürülebilir şekilde elden çıkarılmasını gerektirir. Ülke, her yıl yaklaşık 325 milyon ton atık üretiyor ve inşaat ve yıkım atıkları çoğunluğu oluşturuyor, ardından belediye atıkları ve tehlikeli atıklar geliyor.

Genel olarak iki tür kutu vardır: yeşil ve kahverengi kutular. Bu kutuların her biri farklı boyuttadır ve farklı atık türleri için kullanılır. Genel olarak yeşil bidonlar kağıt ve plastik gibi geri dönüştürülebilir malzemeler içindir, kahverengi bidonlar sıhhi ürünler ve siyah bidonlar çöp içindir.

Geri dönüştürülebilirleri geri dönüştürülemeyenlerden ayırma kuralları

Almanya’da geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülemeyenleri ayırma kuralları kanunla düzenlenir. Bu yasalar, geri dönüşümü ve atık azaltmayı teşvik etmeyi ve depolama alanını korumayı amaçlamaktadır. Geri dönüşümün istihdam yaratılması, kirliliğin azaltılması, küresel ısınmanın önlenmesi ve vahşi yaşamın korunması gibi birçok faydası vardır.

Almanya’da geri dönüştürülebilir ve geri dönüştürülemeyenleri ayırmak zorunludur. Uyulmaması, ev sahipleri ve kiracılar için yasal sonuçlara yol açabilir. Bazı şehirlerde çöpler ayrılmazsa kiracılar para cezasına çarptırılabilir. Ancak uymayı reddederlerse dairelerini kaybedebilirler.

Almanya’da ilk adım, evinizde sahip olduğunuz geri dönüştürülebilir malzeme türünü belirlemektir. Geri dönüştürülebilir atıklarınızı, atık türüne göre yeşil veya sarı bir çöp kutusuna atabilirsiniz. Kağıt ve karton sarı kutulara atılmalıdır. Tetra paketleri de dahil olmak üzere geri dönüştürülemeyen malzemeler turuncu kutulara atılmalıdır.

Tehlikeli atıkların bertarafı için kurallar

Almanya’da tehlikeli atıkların bertarafı için kurallar vardır. İnsan sağlığını ve çevreyi korumaya yöneliktirler. EPA, bu kuralları belirleyen kurumdur. Kurallar iki bölümden oluşur: Atık Geri Kazanımı ve Bertaraf Kaydı ve Taşıma Formu. Her belge, tehlikeli atıkların bertaraf edilmesi prosedürünü belirler.

Sağlık hizmeti atıkları yönetimi zorludur ve hastalar, ziyaretçiler, sağlık çalışanları ve çevre için risk oluşturur. Sağlık hizmeti atıklarının yasal gerekliliklere, bir sağlık tesisindeki iş akışlarına ve ekonomik hususlara uygun olarak uygun şekilde bertaraf edilmesini sağlamak için kurallara uyulmalıdır. Aşağıda, Almanya’da sağlık hizmeti atıkları yönetimine ilişkin bazı kurallar listelenmiştir.

Biyolojik atıklar Almanya’daki toplam çöpün neredeyse yarısını oluşturuyor. Biyolojik malzemeler arasında yemek artıkları, mutfak artıkları, çay poşetleri, kahve filtreleri ve bahçe atıkları bulunur. Almanya’da bu atıklar kahverengi çöp kutularına atılıyor. Bu bidonlar yaz aylarında düzenli olarak boşaltılır. https://turbo-entsorgung.de/ şirketinden atık bertarafı konusunda destek sağlanacaktır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.