DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21535091,23%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası’ndan Maliyet Artışı Uyarısı

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası’ndan Maliyet Artışı Uyarısı

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 08:00
Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası’ndan Maliyet Artışı Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekmek Fiyatlarına Zam Geliyor

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya kadar çıkabileceğini belirtti. Semtlere göre değişen fiyatların 12.5 liradan başlayıp 15 liraya kadar yükselebileceğini ifade etti.

Kira Farkı Maliyetleri Katlıyor

Kolivar, İstanbul’daki fırınlar için istenen kiraların semtlere göre büyük farklılıklar gösterdiğini vurgulayarak, bu durumun maliyetleri artırdığını dile getirdi. Özellikle Şişli, Beşiktaş, Kadıköy gibi semtlerdeki kiraların 140 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Nöbetçi Fırın Önerisi

İstanbul’da nöbetçi fırın sisteminin uygulanması gerektiğini belirten Kolivar, bu sayede çalışanların dinlenebileceğini ve tatil günlerinde iş yerlerinin dezenfekte edilebileceğini ifade etti. Ayrıca ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması zorunluluğuna ilişkin kararın hukuka aykırı olduğu iddiasıyla Danıştay’a başvurduklarını açıkladı.

Çalışma Şartları ve İşçi Temininde Zorluk

Kolivar, çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekerek, fırınlarda çalışacak usta bulmanın zor olduğunu söyledi. Ayrıca, işçi değil ‘köle’ aradıklarını belirterek, çalışma saatlerinin düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.