DOLAR 32,2877 0.1%
EURO 34,9738 0.33%
ALTIN 2.396,850,16
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, Türkiye Turizmini Geliştirmek İçin Yeni Stratejik Planını Açıkladı
  • İkinci Gündem
  • Magazin
  • Bakanlık, Türkiye Turizmini Geliştirmek İçin Yeni Stratejik Planını Açıkladı

Bakanlık, Türkiye Turizmini Geliştirmek İçin Yeni Stratejik Planını Açıkladı

ABONE OL
Nisan 11, 2024 07:00
Bakanlık, Türkiye Turizmini Geliştirmek İçin Yeni Stratejik Planını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk-İslam Dönemi Kazı ve Araştırmalarına Öncelik Verilecek

Bakanlık tarafından hazırlanan 2024-2028 Stratejik Planı’na göre, ülke turizminin geliştirilmesi için önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda, Türk-İslam dönemi kazı ve araştırma çalışmalarına öncelik verilecek. Ayrıca, kronolojide eksik olan dönemlere ait alanlar ile kaçak kazı riski bulunan bölgelere de özel önem verilecek.

Kaçakçılığın Önlenmesi ve Farkındalık Artırıcı Çalışmalar

Stratejik plan çerçevesinde, kaçakçılığın önlenmesi için farkındalık artırıcı çalışmalar yapılacak. Bu doğrultuda, kaçak kazılarla mücadele edilerek tarihi ve kültürel mirasın korunması hedeflenecek.

Teknolojinin Müzecilik Faaliyetlerinde Etkin Kullanımı

Bakanlık, müzecilik faaliyetlerinde teknolojinin etkin kullanımını sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, ziyaretçilere daha interaktif ve bilgilendirici deneyimler sunulacak, kültürel mirasın daha etkili bir şekilde korunması sağlanacak.

Mavi Bayrak Planı ve İklim Değişikliği

Stratejik plan kapsamında, iklim değişikliğinin turizm üzerindeki etkilerine de değinildi. İklime uyumlu turizm gelişim mevzuatı çalışmaları yürütülecek, Mavi Bayrak sayısının artırılması için iş birliği ve Mavi Bayrak potansiyeli olan plajların tespiti için çalışmalar yapılacak. Ayrıca, deniz suyu mikrobiyolojik analizleri için numune nokta sayısı da artırılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.