DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Anadolu’nun Renkli Misafirleri: Arı Kuşları

Anadolu’nun Renkli Misafirleri: Arı Kuşları

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 07:00
Anadolu’nun Renkli Misafirleri: Arı Kuşları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğal Yaşamın Önemli Parçası Olarak Arı Kuşları

Anadolu toprakları, kuşların göç yolu üzerinde bulunmasıyla birlikte birçok kuş türü için konaklama ve üreme sahası haline geliyor. Bu türlerden biri de renkli tüyleriyle dikkat çeken arı kuşları.

Dicle Vadisi’nde Baharın Renkleri: Arı Kuşları

Kış aylarını Afrika’da geçiren arı kuşları, ilkbaharda Diyarbakır’daki Dicle Vadisi’ni ziyaret ediyor. Dicle Vadisi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hevsel Bahçeleri ve türkülere konu olan Kırklar Dağı ile birlikte binlerce yıldır ev sahipliği yaptığı tarım ve doğal yaşamıyla biliniyor.

Doğanın Dengesi İçin Önemli Katkılar

Dicle Vadisi’nde geçirdikleri üreme dönemi boyunca arı kuşları, eklem bacaklılardan sürüngenlere, su samurlarından Fırat kaplumbağalarına kadar pek çok türe ev sahipliği yapıyor ve tabiatın dengesine önemli katkılarda bulunuyor.

Prof. Dr. Ahmet Kılıç’tan Önemli Açıklamalar

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bölgede yürütülen biyolojik çeşitlilik ve göçmen kuşlar üzerine yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, Dicle Vadisi’nin doğal kaynaklar açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğunu vurguladı.

Kılıç, arı kuşlarının bölgedeki özel misafirler olduğunu belirterek, doğanın korunması ve hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.