DOLAR 32,2634 0.01%
EURO 34,7114 -0.02%
ALTIN 2.400,040,00
BITCOIN %
İstanbul
21°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Atom Altı Parçacıkların Keşfiyle Tanınan Fizikçi Peter Higgs Hayatını Kaybetti
  • İkinci Gündem
  • Magazin
  • Atom Altı Parçacıkların Keşfiyle Tanınan Fizikçi Peter Higgs Hayatını Kaybetti

Atom Altı Parçacıkların Keşfiyle Tanınan Fizikçi Peter Higgs Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Nisan 10, 2024 07:00
Atom Altı Parçacıkların Keşfiyle Tanınan Fizikçi Peter Higgs Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinburgh Üniversitesi’nden Yapılan Açıklama

Edinburgh Üniversitesi, 94 yaşındaki ünlü fizikçi Peter Higgs’in “kısa bir hastalık sonrası evinde huzur içinde öldüğünü” duyurdu.

Olağanüstü Bir Bilim İnsanı

Edinburgh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Peter Mathieson, Newcastle doğumlu olan Higgs’in “olağanüstü bir birey, vizyonu ve hayal gücü bizi çevreleyen dünya hakkındaki bilgilerimizi zenginleştiren gerçekten yetenekli bir bilim insanı” olduğunu vurguladı.

Higgs Bozonu Teorisi

Peter Higgs, 1964 yılında parçacıklara kütlelerini verdiği düşünülen “Higgs bozonu” adlı atom altı parçacığı teorisini ortaya atmıştı. Belçikalı fizikçi François Englert ile birlikte, parçacıkların kütle kazanma sürecini açıklayan teoriyi geliştirmişlerdi. Bu teori 2012 yılında Cenevre’deki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından doğrulanmıştı.

Nobel Fizik Ödülü

Higgs’in bu önemli çalışması, 2013 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmesine yol açmıştı. Peter Higgs, atom altı parçacıkların keşfi ve teorisi ile bilim dünyasında derin izler bırakmış bir bilim insanı olarak hatırlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.