DOLAR 32,5503 0.28%
EURO 34,9293 0.48%
ALTIN 2.432,59-0,24
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hatay Medeniyetler Korosu, Depremlerde Kaybettikleri Koristlerin Anısına Sahneye Çıktı
  • İkinci Gündem
  • Magazin
  • Hatay Medeniyetler Korosu, Depremlerde Kaybettikleri Koristlerin Anısına Sahneye Çıktı

Hatay Medeniyetler Korosu, Depremlerde Kaybettikleri Koristlerin Anısına Sahneye Çıktı

ABONE OL
Şubat 12, 2024 04:00
Hatay Medeniyetler Korosu, Depremlerde Kaybettikleri Koristlerin Anısına Sahneye Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koro, Depremlerde Hayatını Kaybedenlerin Anısını Yaşatıyor

Hatay’da birlikte yaşama kültürünü tüm dünyaya göstermek için 2007’de 3 semavi din ve farklı mezhepten kişilerin katılımıyla kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde 7 koristini kaybetti. Bu acı kaybın ardından koro, hayatını kaybeden koristlerin anısını yaşatmak amacıyla bir araya geldi.

Hüzünlü Şarkılar ve Siyah Kıyafetlerle Acılarını Dile Getiriyorlar

Kaybın acısını yansıtmak için koro, giydikleri siyah kıyafetler ve seslendirdikleri hüzünlü şarkılarla sahneye geri döndü. Koro şefi Yılmaz Özfırat, koronun herkesin tek bir Allah’ın kulu olduğunu göstermek ve dünyada bu kadar kan ve gözyaşına gerek olmadığını insanlara inandırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Özfırat, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında 2 bin 500’ün üzerinde konser verdiklerini belirtti.

Depremlerde Kaybedilen Koristlerin Unutulmaması İçin Konserler Veriyorlar

6 Şubat 2023’teki depremlerde koronun 7 koristinin de hayatını kaybettiğini hatırlatan Özfırat, “Bu bir yıllık süreçte hem yaralarımızı sarmaya hem de deprem gerçeğini unutturmamaya çalışıyoruz” dedi. Konserlerinde kaybettikleri koristlerin anısını yaşattıklarını belirten Özfırat, “Medeniyetler Korosu, acının müziğini yapıyor artık. Biz o günden bu yana yalnızca siyah giyiyoruz. Beyaz elbiselerimizi artık giymiyoruz. İnsanlara bunu göstermeye çalışıyoruz. ‘Depremi, bu şehirleri unutmayın’ diyoruz. O yüzden toparlanıp acının müziğini yapmamız gerektiğine inandık ve arkadaşlarımızla birlikte bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

Sabır ve Birlik Olmanın Önemi Vurgulanıyor

Deprem nedeniyle Hatay’ın neredeyse 3’te 2’sinin yok olduğunu ifade eden Özfırat, bu süreçte sabırlı olmanın ve birlik olmanın önemini anlattı. Özfırat, bütün Hatay halkına seslenerek, biraz sabırlı olunması gerektiğini ve yaşadıkları için şükretmeleri gerektiğini söyledi.

Depremzedelere Yardım Konserleri Düzenliyorlar

Koro üyesi Nuray Şirin Reyhanioğlu, depremin ilk günündeki derin acı, üzüntü ve korkunun halen içlerinde olduğunu belirtti. Hayatta kalmalarının bir anlamı olması gerektiğine inanan Reyhanioğlu, koro şefi Yılmaz Özfırat’ın liderliğinde kalkınma inancıyla ayağa kalktıklarını ve şehre karşı bir görevleri olduğunu ifade etti. Diğer koro üyeleri de birlik olunduğunda şehrin yeniden ayağa kalkacağını vurgulayarak, depremzedeler için yardım konserleriyle hayata tutunduklarını dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.