DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tavus Kelebeğinin Zarafeti

Tavus Kelebeğinin Zarafeti

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 07:01
Tavus Kelebeğinin Zarafeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayvacık’ta Görüntülenen Tavus Kelebeği

Ayvacık’ta bir kişinin cep telefonuyla görüntülediği tavus kelebeğinin üzerindeki desenleri dikkat çekti. Onsekiz Mart Üniversitesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife Yandayan, tavus kelebeklerinin Avrupa’nın en büyük kelebek türü olduğunu belirtti.

Tavus Kelebeği Özellikleri

Prof. Dr. Yandayan, tavus kelebeğinin genellikle meyve ağaçlarının bulunduğu alanlarda sıkça görüldüğünü vurgulayarak, “Bu bir güvedir. Özellikle mart, nisan, mayıs aylarında güveler aktiftir. Çiftleştikten sonra yumurtalarını meyve ağaçlarının dallarına bırakırlar. Larvalar da bu ağaçların yapraklarıyla beslenir. Kanatları açıldığında, kanatlar arası genişliği 15 santimetre vardır.” dedi.

Korunma Mekanizması

Prof. Dr. Yandayan, tavus kelebeğinin estetik görünümünün yanı sıra kendisini tehlikelerden koruyan bir mekanizmaya sahip olduğunu belirterek, “Kanatlarının üzerindeki desenler ve baykuş gözüne benzeyen lekeler, kuşları av olmaktan alıkoyar. Kuşlar, kelebeğin kanatlarındaki desenleri baykuş gözü zanneder ve saldırmaz. Bu, kelebeğin doğal düşmanlarına karşı etkili bir koruma sağlar.” şeklinde açıklama yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.