DOLAR 32,4580 0.05%
EURO 35,0076 0.41%
ALTIN 2.440,230,08
BITCOIN 2049417-0,95%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakanlık, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

Bakanlık, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

ABONE OL
Nisan 16, 2024 13:00
Bakanlık, Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yönetmelikte Vakıf Üniversitelerine Ait Hastaneler İle İlgili Önemli Değişiklik

Bakanlıkça hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle, “Vakıf Üniversitelerine ait hastaneler ve vakıf üniversiteleri ile özel hastane işbirliği” konulu ek 8. maddeye yeni bir fıkra eklenmiştir. Bu kapsamda, muayenehanesi bulunan hekimler, hizmet bedelini hasta tarafından karşılayarak Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla vakıf üniversite hastanelerinde hasta tedavisi yapabilecekler.

60 Yaşını Dolduran Hekimlere Yeni İmkanlar

Yönetmelikle birlikte 60 yaşını dolduran ve engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabileceklerdir. Bu düzenleme çerçevesinde görev alan hekimler, yönetmeliğin diğer maddeleri kapsamında kadrolu veya kadro dışı geçici çalışamayacaklar. Halihazırda birden fazla özel sağlık tesisinde çalışan hekimler mevcut şekilde çalışmaya devam edebileceklerdir, ancak işten ayrıldıklarında hakları sona erecektir.

Yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.