DOLAR 32,5252 0.24%
EURO 34,9694 0.5%
ALTIN 2.433,51-0,20
BITCOIN 2042053-1,75%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika’da Sosyal Medya Yasakları ve Gençler Üzerindeki Etkileri

Amerika’da Sosyal Medya Yasakları ve Gençler Üzerindeki Etkileri

ABONE OL
Mart 28, 2024 14:00
Amerika’da Sosyal Medya Yasakları ve Gençler Üzerindeki Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Florida’da Alınan Kısıtlayıcı Karar

Amerika’nın Florida eyaletinde 14 yaş altı çocukların 1 Ocak 2025’ten itibaren sosyal medya platformlarında hesap oluşturamayacaklarını öngören yeni yasa gereğince, platformlar küçük çocukların hesaplarını silmek zorunda kalacak. ABD’de sosyal medyaya sınırlama getirmek isteyen tek eyalet Florida değil. Utah, Arkansas, Ohio ve Kaliforniya’da da benzer önlemler için çalışmalar bulunuyor. Ancak Florida’nın yeni yasası şimdiye kadar alınan en kısıtlayıcı karar olarak öne çıkıyor.

Sosyal Medyanın Gençler Üzerindeki Etkileri

Sosyal medya platformları gençleri mutsuz edebiliyor mu? Sayısız vaatle her yaş grubunu kendine çeken sosyal medya mecralarının gençler üzerindeki etkileri gün geçtikçe daha da anlaşılıyor. ABD’de sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisinin artık göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştığı belirtiliyor. Özellikle gençler arasında yaşanan sosyal kıyaslama, mutsuzluğa ve olumsuz deneyimlere yol açabiliyor.

Sosyal Medyanın Sağlıklı Yetişkinliği Sabote Etme Tehlikesi

Sosyal medyanın sunduğu haz bombardımanının sağlıklı bir yetişkinlik için tehlikeleri bulunuyor. Özellikle gençlerde dikkat sürecindeki düşüş, ilişkilerde sabırsızlık ve empati eksikliği gibi sorunlara yol açabiliyor. Sosyal medyanın gençlerin beyin kimyasını etkileyerek uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olabileceği belirtiliyor.

14 Yaş Sınırı ve Daha Fazla Kısıtlamalar

Sosyal medya yasakları gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için alınan önlemler arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, 14 yaş sınırının yetersiz olduğunu ve en az 16 yaş gibi daha ileri bir yaş sınırının getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Çünkü gençlerin bu mecralarda maruz kaldıkları zorbalık ve manipülasyon sonucu ciddi psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Türkiye gibi diğer ülkelerin de benzer adımlar atmaları gerektiği vurgulanıyor.

Uzmanlar, gençlerin sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korunması için ebeveynlerin ve devletin daha aktif rol alması gerektiğini ve sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerinin ciddiye alınması gerektiğini belirtiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.