DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Houston’da Robotik Şampiyonada Türk Takımlarından Büyük Başarı

Houston’da Robotik Şampiyonada Türk Takımlarından Büyük Başarı

ABONE OL
Nisan 24, 2024 14:01
Houston’da Robotik Şampiyonada Türk Takımlarından Büyük Başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Öğrenciler Dünya Çapında Başarılar Elde Etti

Houston’daki George R. Brown Convention Center’da 17-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen robotik şampiyonada, çeşitli ülkelerden yaklaşık 600 robotik takımı ürettikleri robotlarla yarıştı. Türk öğrenciler arasında da büyük başarılar yaşandı.

Wildcast Takımı Dünya 5’incisi Oldu

Yarışmaya katılan Türk öğrenciler arasında en büyük ödülü, İstanbul’dan Wildcast takımı kazandı. Robot performansı dalında dünya 5’inciliğini elde eden Wildcast takımı, gurur verici bir başarıya imza attı.

4th Dimension Sosyal Ödülü Kazandı

Sosyal ödüller dalında ise en prestijli ödül 4th Dimension ekibi‘nin oldu. Türk ekipleri çeşitli kategorilerde dereceye girerek ödülleri topladı.

Ödül Alan Diğer Türk Ekipleri

SPARC, Kaiser, Flare, Istech Robotic Society, Golden Horn ve CARACAL Robotics gibi Türk ekipleri de çeşitli kategorilerde dereceye girerek ödüle layık görüldü.

Techtolia Robotics Kız Öğrencilerden Oluşan Bir Ekip

Kız öğrencilerden oluşan Techtolia Robotics takımı da şampiyonadan ödülle dönen 9 Türk takımından biri oldu.

Türkiye, FRC Etkinliğinde Kalabalık Katılım Sağladı

Türkiye, geleceğin mühendis adaylarını buluşturan FRC etkinliğine 400 öğrenciyle katılım sağlayarak, ABD ve Kanada’nın ardından en kalabalık katılıma sahip ülke oldu.

FRC Etkinliği ve Katılımcı Profili

FRC her yıl farklı bir konsepte geliştirilecek robotlar için kural ve çerçeveleri belirliyor. Kısıtlı sürede robot üreten öğrenciler, dünya şampiyonasına katılmak için öncelikle bölgesel yarışmalarda başarılı olmaları gerekiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.