DOLAR 32,3638 -0.38%
EURO 34,6698 -0.41%
ALTIN 2.389,27-1,35
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Google Çalışanlarının Protestosu ve CEO’nun Açıklamaları

Google Çalışanlarının Protestosu ve CEO’nun Açıklamaları

ABONE OL
Nisan 19, 2024 14:00
Google Çalışanlarının Protestosu ve CEO’nun Açıklamaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Google Çalışanlarının İsrail Anlaşması Protestosu

Tüm dünyanın Orta Doğu’da yaşanan gerginliği izlerken, birçok şehirde ve iş yerinde bile protestolar artıyor. Teknoloji devi Google da İsrail ile 1,2 milyar dolarlık anlaşma yapması üzerine bu hafta çalışanlarının protestosuyla gündemde.

CEO Sundar Pichai’nin Açıklamaları

Şirket 28 çalışanını işten çıkarırken, Google CEO’su Sundar Pichai konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Pichai, ofisin siyasetin tartışıldığı bir yer olmadığını vurgulayarak çalışanlara sert bir uyarıda bulundu.

Pichai’nin 1200 kelimelik blog yazısında, şirket politikalarını hatırlatırken “Önce görev” vurgusu yaptı. Çalışanlara şirketin politikalarına uymaları gerektiğini belirterek, Google’ın objektif ve güvenilir bir bilgi sağlayıcısı olma sorumluluğunu hatırlattı.

Pichai, “İş yerinde huzuru bozacak, güvenliklerini zedeleyecek şekilde davranışlardan kaçınılmalı, şirketi kişisel bir platform olarak kullanmaya çalışılmamalı, yıkıcı konular üzerinde tartışma veya siyasete girmemeli” dedi.

CEO ayrıca, Google’ın dünya genelinde bilgiyi organize edip evrensel erişilebilir hale getirme amacının her şeyin önünde olduğunu ve çalışanlardan da bu hedefe odaklanmalarını beklediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.