DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Dezenformasyonu Eleştirdi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Dezenformasyonu Eleştirdi

ABONE OL
Nisan 25, 2024 14:01
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman Dezenformasyonu Eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hüseyin Yayman Sosyal Medya Platformlarında Dezenformasyona Dikkat Çekti

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde sosyal medya platformlarında yapılan dezenformasyonları eleştirdi. Yayman, sokak hayvanları, sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı konularında kışkırtıcılık yapıldığını belirtti.

Dezenformasyonla Mücadele Yasasına İtirazlarını Değerlendirdi

Yayman, dezenformasyonla mücadele yasasına yönelik eleştirilere karşılık, bu tür yasal düzenlemelerin toplumda dezenformasyonu önlemekte yetersiz kaldığını ifade etti. Dijital medyanın önemi üzerinde duran Yayman, sınırsız özgürlüğün ve karşıdakini kötüleme anlayışının doğru olmadığını vurguladı.

TikTok ve Ulusal Güvenlik Endişesi

Geçen yıl aralık ayında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda TikTok temsilcilerinin açıklamalarını tatmin edici bulmayan Yayman, halkın TikTok’u ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğünü belirtti. Yayman, platformların otokontrol mekanizmalarının yetersiz kaldığını, vaatlerin yerine getirilmediğini dile getirdi.

Trol Hesaplarla Mücadele Edilecek

Yayman, dezenformasyonla mücadelenin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayarak, trol hesaplarla mücadelenin devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit eden trol hesaplarına asla izin verilmeyeceğini söyleyen Yayman, önümüzdeki günlerde konuyu daha kapsamlı bir şekilde ele alacaklarını açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.