DOLAR 32,3994 -0.14%
EURO 34,8132 0.17%
ALTIN 2.439,410,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de Yeni H5N1 Kuş Gribi Virüsü İle İlgili Uyarılar

ABD’de Yeni H5N1 Kuş Gribi Virüsü İle İlgili Uyarılar

ABONE OL
Nisan 8, 2024 13:00
ABD’de Yeni H5N1 Kuş Gribi Virüsü İle İlgili Uyarılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CDC Tarafından Yayınlanan Uyarı Metni

ABD Sağlık Bakanlığı bünyesindeki CDC’nin HAN platformunda yayınlanan uyarı metni, yeni H5N1 kuş gribi virüsüne dair önemli bilgilendirmeler içeriyor. Metinde, Teksas, Kansas, Idaho, New Mexico ve Michigan eyaletlerinde tavukçuluk tesislerinde ve sığır çiftliklerinde görülen virüs, sığırlarda ve bir süt üretim tesisinde çalışan bir kişide tespit edilmiştir.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz’dan Açıklamalar

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, sığırlarda görülen H5N1 virüsünün beklenmedik olduğunu belirtirken, virüsün mutasyona uğraması durumunda risk oluşturabileceği uyarısında bulundu. Şu an için sığırdan insana bulaşma konusunda kesin bir veri olmadığını vurgulayan Yılmaz, durumu yakından takip ettiklerini ifade etti.

ABD Tarım Bakanlığı ve Gıda Güvenliği Uyarısı

ABD Tarım Bakanlığı pastörize edilmemiş çiğ süte karşı uyarılarda bulunurken, Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) sektöre uyarılarda bulunarak çiğ süt ürünlerine dikkat etmelerini önerdi. Çiğ sütün HPAI virüsü ile bulaşma riskine karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

Yılmaz’dan Virüsün Durumu Hakkında Açıklamalar

H5N1 virüsünün sığırlara bulaşmasının beklemediğimiz bir durum olduğunu belirten Yılmaz, şu an için sığırdan sığıra bulaşma verisinin olmadığını ve araştırmaların devam ettiğini söyledi. Yılmaz, virüsün mutasyona uğraması durumunda salgın riskinin artabileceğini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.