DOLAR 32,5548 0.2%
EURO 35,0871 0.5%
ALTIN 2.441,330,13
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özlem Çerçioğlu: Aydın’ın ‘Topuklu Efe’ Belediye Başkanı

Özlem Çerçioğlu: Aydın’ın ‘Topuklu Efe’ Belediye Başkanı

ABONE OL
Nisan 11, 2024 08:00
Özlem Çerçioğlu: Aydın’ın ‘Topuklu Efe’ Belediye Başkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Politikaya İlham Veren Başarı Hikayesi

2002 yılında sadece 34 yaşındayken milletvekili seçilen Özlem Çerçioğlu, 2009 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı. 15 yıldır bu görevi sürdüren Çerçioğlu, hiçbir rakibine fırsat tanımayarak seçimlerde başarılı oldu. Aydın’ın ilk kadın Belediye Başkanı unvanını taşıyan Çerçioğlu, 31 Mart seçimlerinde yüzde 50.5 oy alarak bir kez daha ipi göğüsledi ve AKP adayına 94 bin oy fark attı.

Topuklu Efe’den Başarıya Uzanan Yol

Çerçioğlu, Aydın’ın en büyük ilçesi Nazilli’de doğdu ve Selçuk Üniversitesi’nden mezun oldu. Siyasete atıldığı genç yaşlardan itibaren Aydın’ı daha modern bir kent haline getirme hedefiyle yola çıkan Çerçioğlu, bu doğrultuda önemli adımlar attı. Zorlu günlerde yaşadığı olaylara rağmen vazgeçmeyen Çerçioğlu, “Topuklu Efe” lakabını halkından aldı. Bu lakap, onun kararlı ve cesur duruşunu simgeliyor.

Projeler ve Yatırımlarla Aydın’ı Değiştirmek

Çerçioğlu, belediye başkanlığı döneminde Aydın için birçok projeyi hayata geçirdi. Şimdi ise sağlık alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. 150 milyon liralık yatırımla Göz Hastanesi ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılacağını duyuran Çerçioğlu, özellikle dar gelirli vatandaşların bu merkezlerden faydalanarak sağlık sorunlarına çözüm bulabileceklerini belirtiyor.

Ayrıca, Aydın Belediyesi 17 ilçe ve bu ilçelere bağlı mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çeşitli sosyal yardım projeleri de gerçekleştiriyor. Sıcak yemek, kuru gıda, odun ve kömür yardımı ile öğrencilere kırtasiye yardımı gibi desteklerle Aydın halkının yanında olan Çerçioğlu, belediyecilik anlayışını sosyal sorumlulukla birleştiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.