DOLAR 32,4133 -0.09%
EURO 34,9006 0.27%
ALTIN 2.438,340,00
BITCOIN 2039989-1,53%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MIT Araştırmasına Göre Türkiye’de Dışarıda Geçirilebilecek Gün Sayısı Azalacak
  • İkinci Gündem
  • Teknoloji
  • MIT Araştırmasına Göre Türkiye’de Dışarıda Geçirilebilecek Gün Sayısı Azalacak

MIT Araştırmasına Göre Türkiye’de Dışarıda Geçirilebilecek Gün Sayısı Azalacak

ABONE OL
Nisan 16, 2024 14:00
MIT Araştırmasına Göre Türkiye’de Dışarıda Geçirilebilecek Gün Sayısı Azalacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MIT’nin Araştırması ve Bulguları

ABD’deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) akademisyenlerinin yaptığı araştırmaya göre, iklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde ev dışında geçirilebilecek gün sayılarında değişiklikler yaşanacağı ortaya kondu. MIT akademisyenleri Yeon-Woo Choi, Muhammad Khalifa ve Elfatih Eltahir liderliğindeki çalışma, 50 farklı iklim modelinin verilerini kullanarak gerçekleştirildi. Araştırmaya göre Türkiye’de dışarıda geçirilebilecek gün sayısı kötü senaryoda 14, iyi senaryoda ise 5 gün azalacak.

Ülkelerdeki Durum

Araştırmaya göre, günümüzde ılıman hava koşullarına sahip ülkelerde dışarıda geçirilen gün sayılarında sıcaklık artışına bağlı düşüşler öngörülüyor. Özellikle kuzey ülkelerinin dışarıda geçirilen gün sayılarının artması bekleniyor. Türkiye’de dışarıda geçirilebilecek gün sayısının azalacağı tahmin edilirken, Yunanistan’da ise düşüş daha belirgin olacak.

Türkiye’de Turizm Etkilenebilir

MIT İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elfatih Eltahir, Türkiye’de yaşanacak değişimlerin turizm sektörünü etkileyebileceğini belirtiyor. Eltahir’a göre, yaz aylarında Türkiye’ye ziyaretler azalabilirken, ilkbahar ve sonbahar ayları daha tercih edilebilir hale gelebilir. Kültürel aktivitelerin de dışarıda geçirilebilecek gün sayısıyla bağlantılı olduğunu vurgulayan Eltahir, yaşanacak değişimlerin toplum üzerinde ciddi etkileri olabileceğini ifade ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.