DOLAR 32,3738 -0.35%
EURO 34,7854 -0.15%
ALTIN 2.408,65-0,57
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kış Aylarında Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Kış Aylarında Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

ABONE OL
Nisan 18, 2024 13:00
Kış Aylarında Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman Uyarısı: Grip ve Diğer Solunum Yolu Enfeksiyonları Kronik Hastalığı Olanları Tehdit Ediyor

KTÜ Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, kış aylarında grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat çekti. İşte uzmanın uyarıları:

Solunum Yolu Enfeksiyonları Mevsimsel Değişikliklerle Artıyor

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, bahar aylarına yaklaşırken grip vakalarının arttığını belirtti. Astım ve KOAH gibi kronik hastalıkları olan kişilerde enfeksiyonların alevlendiğine dikkat çekti.

Grip ve KOVID Sonrası Semptomlar Uzun Sürebiliyor

Yılmaz, bu yılki grip vakalarında ateş, baş ve kas ağrısının haftalarca sürebildiğini, boğaz ağrısı ve öksürüğün aylarca devam edebildiğini vurguladı. Ayrıca, grip sonrası tekrarlayan enfeksiyon riskine de dikkat çekti.

Kronik Hastalığı Olanlar İçin Önlemler Hayati Önem Taşıyor

Özellikle kronik hastalığı bulunan bireylerin, grip aşısı yaptırmaları ve gribal semptomlar yaşadıklarında vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini belirten Yılmaz, zamanında müdahalenin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Hijyen ve Sosyal Mesafe Önemli

Uzman, toplu yaşam alanlarında maske kullanımı, kişiler arası mesafe korunması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gribal belirtiler yaşayanların vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna gitmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.