DOLAR 32,5626 0.3%
EURO 34,9108 0.31%
ALTIN 2.442,670,18
BITCOIN 20556320,00%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiev ve Kırım’a Yönelik Rus Saldırısı Hakkında Gelişmeler

Kiev ve Kırım’a Yönelik Rus Saldırısı Hakkında Gelişmeler

ABONE OL
Mart 24, 2024 12:00
Kiev ve Kırım’a Yönelik Rus Saldırısı Hakkında Gelişmeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiev’e Yapılan Saldırı

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, Rus ordusunun Kiev’e gerçekleştirdiği saldırıda “Tu-95MS” tipi stratejik bombardıman uçaklarından “X-101”, “X-555” ile “X-55” tipi seyir füzelerini kullandığını açıkladı. Hava savunma kuvvetlerince 10’a yakın füzenin imha edildiği belirtildi. Şu ana kadar can kaybı veya hasar olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Kiev Belediye Başkanı’nın Açıklaması

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus güçlerince kente düzenlenen saldırı sırasında patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Hava savunma sistemlerinin çalıştığını ve imha edilen füzelerin parçalarının Desnyan semtindeki ormanlık alana düştüğü belirtildi.

Kırım’daki Gelişmeler

Kırım Yarımadası’nda da güçlü patlamalar yaşandığı bildirildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, pilotlara ve denizcilere başarılı savaş faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederek “Kırım bizim, birlikte zafere” ifadelerini kullandı. Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev ise Ukrayna ordusunun kente düzenlediği saldırıda bir çocuk ile bir kadının yaralandığını ve havadan düşen parçaların şehre zarar verdiğini bildirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.