DOLAR 32,5506 0.26%
EURO 35,1138 0.66%
ALTIN 2.437,36-0,04
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistin Devlet Başkanı Abbas: “İsrail, Gazze’yi Su Krizine Sürüklüyor”
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • Filistin Devlet Başkanı Abbas: “İsrail, Gazze’yi Su Krizine Sürüklüyor”

Filistin Devlet Başkanı Abbas: “İsrail, Gazze’yi Su Krizine Sürüklüyor”

ABONE OL
Mart 23, 2024 12:00
Filistin Devlet Başkanı Abbas: “İsrail, Gazze’yi Su Krizine Sürüklüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü’nde İsrail’in Su Politikasını Eleştirdi

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki su krizini derinleştirdiğini belirtti.

İnsanlık Dışı Suçlar ve İsrail’in İhmaline Dikkat Çeken Abbas

Abbas, “Bu yıl Dünya Su Günü’nde, Gazze’deki Filistin halkı, dünyanın daha önce görmediği bir şekilde, işgalin en iğrenç biçimde insanlık dışı suçlarına maruz kalıyor.” ifadelerini kullanarak, İsrail’in çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı binlerce sivili öldürdüğünü hatırlattı.

Gazze’nin Susuz Bırakılması ve Sağlık Tehlikesi

İsrail’in Gazze’yi kasten susuz bıraktığını vurgulayan Abbas, “Kanalizasyon sistemini bozan ve atık suyu taşıyan İsrail, Gazze’yi susuz bırakarak salgın hastalığa yol açıyor.” dedi. Gazze’deki su ve arıtma sistemlerinin İsrail saldırıları sonucu tahrip edildiğini dile getirdi.

Su Erişimindeki Sıkıntılar ve İnsan Hakları İhlalleri

Abbas, Gazze’de yaşayan insanların Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği su sınırının yüzde 2,5’ine ve hayatta kalma seviyesinin yüzde 20’sine erişebildiğini belirtti. İsrail’in bombardımanı altında su bulmak için saatlerce kuyruğa giren Gazze halkının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.