DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’deki Husi Saldırılarına Karşı Açıklama Yaptı
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’deki Husi Saldırılarına Karşı Açıklama Yaptı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’deki Husi Saldırılarına Karşı Açıklama Yaptı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 12:01
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen’deki Husi Saldırılarına Karşı Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CENTCOM, Gemisavar Füze ve İHA Saldırılarına Müdahale Etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), dün Husi kontrolündeki bölgelerden ateşlenen gemisavar balistik füzeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Gemisavar balistik füzenin başarılı bir şekilde düşürüldüğü belirtilen açıklamada, dört insansız hava aracının da hedef alındığı bilgisi verildi.

Deniz Ticareti Güvenliği İçin “Refah Muhafızı Operasyonu” Oluşturuldu

CENTCOM’un açıklamasında, bu tür faaliyetlerin seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası sularda ABD, koalisyon ve ticaret gemileri için daha güvenli hale getirmek amacıyla gerçekleştirildiği vurgulandı. Kızıldeniz’deki durumun Yemen’de yaşanan gelişmeler üzerine endişe verici olduğu belirtildi.

Yemen’de İran destekli Husilerin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki olarak İsrailli şirketlere ait ticari gemilere saldırılar düzenledikleri biliniyor. Bu durum sonucunda çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği endişesiyle 18 Aralık 2023’te bir grup ülkenin katılımıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturduğunu duyurdu. Bu operasyonla Husi güçlerine karşı caydırıcı bir önlem alınması hedefleniyor.

Husiler, ABD ve İngiltere’ye Karşı Tehditler Savurdu

Husilerin, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki kontrol bölgelerine saldırılarına karşı misilleme tehdidinde bulunduğu belirtildi. Husiler, bu iki ülkenin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı. Bölgedeki gerilimin artmasıyla uluslararası toplum, Yemen’deki durumu yakından takip etmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.