DOLAR 32,2929 -0.2%
EURO 34,8645 -0.09%
ALTIN 2.389,86-0,13
BITCOIN %
İstanbul
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya’nın Ateşkes Önerisi, ABD Tarafından Reddedildi

Rusya’nın Ateşkes Önerisi, ABD Tarafından Reddedildi

ABONE OL
Şubat 14, 2024 09:00
Rusya’nın Ateşkes Önerisi, ABD Tarafından Reddedildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya, Ukrayna’daki Savaşı Sonlandırmak İçin Ateşkes Önerisinde Bulundu

Rusya, Ukrayna’yı iki yıl önce işgal etmiş olmasına rağmen, son zamanlarda yoğun bir şekilde devam eden savaşı sonlandırmak için ateşkes önerisinde bulundu. Ancak, bu öneriyi ABD’nin reddettiği belirtildi.

Putin, Ateşkes İçin Aracılar Aracılığıyla Mesaj Gönderdi

Üç Rus kaynağın verdiği bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kamuoyunda ABD’ye sinyaller gönderdikten sonra, Arap ülkeleri de dahil olmak üzere aracılar aracılığıyla Ukrayna’da ateşkese hazır olduğu mesajını iletti. Ancak, ABD’li bir kaynak, taraflar arasında resmi bir irtibatın olmadığını ve Ukrayna’nın içinde yer almadığı herhangi bir görüşmeye katılmayacağını söyledi.

Ara Bulucular Türkiye’de Görüşmelere Katıldı

Rus kaynaklara göre, ara bulucular 2023 yılında Türkiye’de buluştular. Putin, mevcut cephe çizgilerinin korunarak çatışmaların durdurulmasını teklif etti, ancak Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’ya ait topraklardan çekilmeyeceğini belirtti.

Amerikalılar Ukrayna’nın Katılımı Olmadan Görüşmeyeceklerini Belirtti

Kremlin için bu öneri, iki ülkenin ileride barış anlaşmasına varabilmesi için en muhtemel planı oluşturuyordu. Ancak Ukrayna, Rusya’nın kontrolünde olan herhangi bir bölgeyi bırakmak istemiyor. Reuters’a konuşan bir Rus yetkili, Amerikalılarla kurulan iletişimlerden bir sonuç alınamadığını ifade ederken, diğer bir Rus kaynak da ABD’lilerin Ukrayna’nın katılımı olmadan olası bir ateşkes hakkında görüşmeyeceklerini ve görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi. Üçüncü Rus kaynak ise “Amerikalılarla her şey bozuldu” dedi ve ABD’nin Ukrayna’ya baskı uygulamak istemediğini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.