DOLAR 32,2213 -0.07%
EURO 34,7641 0.21%
ALTIN 2.403,320,44
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İncelemeye Devam Ediyor
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İncelemeye Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İncelemeye Devam Ediyor

ABONE OL
Nisan 27, 2024 12:01
Birleşmiş Milletler, İsrail’in UNRWA Çalışanları İddialarını İncelemeye Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM, İsrail’in UNRWA Çalışanları İle İlgili İddialarını Araştırıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, İsrail’in UNRWA çalışanları hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma hakkında bilgi verildi. Ocak ayında feshedilen sözleşmelerle ilgili süreç değerlendirildi.

İddiaların Durumu

İsrail’in iddiaları üzerine 12 UNRWA çalışanından birisi hakkında hiçbir kanıt sunulmadığı için dosyanın kapatıldığı belirtildi. 3 kişi hakkında yeterli bilgi olmadığı için davalar askıya alınırken, diğer 8 kişi hakkında ise soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

İşlerine son verilen 12 kişiden 4’ü hakkında ise idari işlemlerin ne şekilde yapılacağının araştırıldığı belirtildi.

Yeni Gelişmeler

Mart ve nisan aylarında soruşturmaya dahil edilen 7 UNRWA çalışanından biri hakkında yeterli bilgi olmadığı için dava askıya alınırken, diğer 6 kişi hakkında ise incelemelerin devam ettiği açıklandı.

OIOS müfettişlerinin İsrail yetkilileriyle görüşmek üzere İsrail’e gittiği ve sürecin mayısta devam edeceği belirtildi. UNRWA’nın İsrail’in iddiaları doğrultusunda yürütülen soruşturma süreci devam ediyor.

UNRWA’nın Rolü

BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, 1950 yılından bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlıyor. Bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek veren UNRWA, İsrail’in iddialarıyla ilgili süreci yakından takip ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.