DOLAR 32,5980 0.37%
EURO 34,7936 0.16%
ALTIN 2.496,550,51
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!

İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!

Saint-Gobain Weber Türkiye yapı kimyasalları sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanan ilk şirket oldu

ABONE OL
Temmuz 28, 2022 13:05
İş’te Eşit Kadın Sertifikası Tüm Sektörlerde Büyüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlar, Sürdürülebilirlik Akademisi ve İngiliz denetim şirketi Intertek işbirliği ile yapılan bağımsız bir denetim sonrası belgeleme için yeterli olan puanı aldıklarında İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazanıyorlar.

Fırsat eşitliğine yönelik taahhüt ve söylemlerini eyleme geçirmiş olan kurumlar Yönetim Sistemi, İşe Alım ve Çalıştırma, İş Sağlığı ve Güvenliği, Tedarik Zinciri ve Sosyal Etki ana başlıkları altındaki kriterlere göre denetleniyorlar.

Belgeleme için denetimleri gerçekleştiren Intertek, 100’den fazla ülkede denetim, gözetim, test, kalite denetimi ve sertifikasyona kadar pek çok alanda farklı sektörlerde hizmet veriyor.

Kurum itibarı, çalışan bağlılığı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları uyumu, sürdürülebilir yönetim sistemi oluşturma gibi pek çok alanda kurumlara katkısı olan İş’te Eşit Kadın Sertifikası aynı zamanda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için yapılan çalışmaların önemli örneklerinden biri.

Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain Grubu’nun inşaat iş kolunda faaliyet gösteren Weber, Türkiye’deki 6 fabrikası ve bölge müdürlüklerindeki, Intertek tarafından gerçekleştirilen denetimleri başarı ile tamamlayarak kendi sektöründe İş’te Eşit Kadın Sertifikası almaya hak kazan ilk şirket oldu.

 

Weber İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Ece Kaya’nın açıklaması:

“Saint-Gobain Weber olarak kadın, kadının güçlendirilmesi, istihdamı ve eğitimi ile ilgili her türlü projenin içinde var olduğumuzun, içinde yaşadığımız toplum ve tüm paydaşlarımız tarafından bilinir olması bizim için çok değerli. Bu konuda sektörümüzde öncü olarak, toplumsal farkındalık yaratma konusunda attığımız adımların önemine yürekten inanıyoruz. Son 5 yıldır kurum kültürümüz, değerlerimiz ve insan kaynakları uygulamalarımız ile sahip olduğumuz Top Employer Türkiye’nin “En İyi İşverenleri” sertikasına ek olarak aldığımız “İş’te Eşit Kadın” sertifikası ile tüm çalışanlarımıza, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit haklara ve fırsatlara sahip oldukları, insana değer veren ve insanı önemseyen bir çalışma ortamı sunmanın gururunu taçlandırmış olduk.”

60 ülkede yaklaşık 200 üretim tesisi ve 10.000 çalışanıyla köklü yerel bilgi birikimini, uluslararası AR-GE deneyimi ile birleştiren Weber, Türkiye’de seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları, dış cephe boya, kaplama ve sıvaları, mantolama sistemleri, su yalıtım sistemleri, teknik çözümler ve iç cephe boyalarından oluşan zengin bir ürün yelpazesi sunuyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.