DOLAR 32,2664 0.02%
EURO 34,7009 -0.05%
ALTIN 2.395,28-0,20
BITCOIN %
İstanbul
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyanbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı

Diyanbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 07:00
Diyanbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde Yer Alan Tarihi Mekanlar Turistleri Ağırladı

Diyanbakır, bayram tatilinde tarihi surları, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami, Ongözlü Köprü, restore edilen kiliseler, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanlarıyla turistleri ağırladı.

101 Otelde Doluluk Yüzde 100’e Ulaştı

Diyanbakır’da 7 bin 20 yatak kapasitesine sahip 101 otel, turist akınıyla dolup taştı. Kent merkezindeki otellerde yer bulamayan ziyaretçiler, ilçelerde konakladı.

Özel Lezzetler ve İlgili İşletmeler Yoğun İlgi Gördü

Bayram tatilinde Diyarbakır’a gelen turistler, kentteki özgün lezzetlerden ciğer kebap ve kadayıf gibi tatları denemek için işletmeleri doldurdu.

Rekor Ziyaretçi Sayıları

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, Diyarbakır’ın tarihinin en büyük yoğunluğunu yaşadığını belirtti. Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl ise tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdıklarını açıkladı.

Diğer Ziyaretçi Rekorları

Zerzevan Kalesi’nde 22 bin 447 ziyaretçi ağırlanırken, Diyarbakır’da 24 ton ciğer tüketildi. Kentteki esnaf ve turizm işletmecileri, bayram tatilinden memnun olduklarını ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.