DOLAR 32,3814 -0.18%
EURO 34,7763 0.08%
ALTIN 2.435,49-0,12
BITCOIN 2017414-2,24%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cem Yıldırım: Aşı Yan Etkileri ve COVID-19 Hakkındaki Tartışmalar

Cem Yıldırım: Aşı Yan Etkileri ve COVID-19 Hakkındaki Tartışmalar

ABONE OL
Mart 24, 2024 13:00
Cem Yıldırım: Aşı Yan Etkileri ve COVID-19 Hakkındaki Tartışmalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu’dan Çarpıcı Açıklamalar

Cem Yıldırım, Ankara’da COVID-19 pandemisini geride bırakmış olsa da aşının yan etkileri konusundaki tartışmalar devam ediyor. Bu konuda önemli bir araştırmayı paylaşan Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, İngiltere, İspanya ve Estonya’da 20 milyon kişinin verilerinin incelendiğini belirterek şunları söyledi:

Araştırmanın Sonuçları Ne Diyor?

Prof. Dr. Kömürcüoğlu, “Başta kalp hastalıkları olmak üzere neredeyse tüm hastalıklar aşının yan etkisine bağlanıyor. Ama bu araştırma gösteriyor ki; kalp rahatsızlıklarına aşı değil, COVID’in kendisi neden oluyor” açıklamasında bulundu. Ayrıca, “Başta kardiyovasküler hastalıklar olmak üzere neredeyse her hastalığı aşı yan etkisine bağlama eğilimi var. Bu gerçek olmayan bilgiler toplumun güvenini azaltıyor” şeklinde konuştu.

COVID-19 ve Aşının Önemi

Kömürcüoğlu, “COVID-19’un Omicron varyantı sonrası ağır hastalık sıklığını kaybetse de bu kış diğer mevsimsel viral etkenler içinde halen ilk sıralarda yer alıyor. Bu yıl Ocak ve Şubat aylarında tüm dünyada vaka artışları izlendi” dedi. Ayrıca, “Hastalık hafif geçirilse bile komplikasyonlara neden oluyor ve bir yıldan önce yapılan aşılarımızın koruyuculuğu da azaldı. 2021’den bugüne dünya çapında yaklaşık 15 milyar doz aşı, 5,5 milyar kişiye yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü 10 milyon kişinin aşılar sayesinde hayatta kaldığını açıkladı” ifadelerine yer verdi.

Aşılamaların, ölüm sayısının sınırlanması ve salgının hafiflemesi konusunda modern tıbbın başarısı olduğunu vurgulayan Kömürcüoğlu’nun açıklamaları gündemde geniş yankı buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.