DOLAR 32,3800 -0.13%
EURO 34,7290 -0.22%
ALTIN 2.406,07-1,18
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Azerbaycan, Ermenistan’ın UAD’deki Dava İddialarının Reddini İstedi

Azerbaycan, Ermenistan’ın UAD’deki Dava İddialarının Reddini İstedi

ABONE OL
Nisan 17, 2024 12:00
Azerbaycan, Ermenistan’ın UAD’deki Dava İddialarının Reddini İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azerbaycan’ın Reddini Talep Etme Gerekçeleri

Azerbaycan, Ermenistan’ın etnik ayrımcılıkla ilgili UAD’de açtığı davayı reddetme talebinde bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ceyhun Mammadov, Ermenistan’ın dava açma sürecinde müzakere aşamasını tamamlamadığını ve hukuki fayda yerine medya kampanyası yürütmeyi hedeflediğini belirtti.

Azerbaycan’ın İtirazları ve Talepleri

Azerbaycan’ın avukatları, Ermenistan’ın davanın kabul edilebilirlik şartlarını sağlamadığını, müzakere sürecini atlayarak doğrudan dava açtığını ve iddialarının UAD’nin yargı yetkisine girmeyebileceğini dile getirdi. Profesörler de Ermenistan’ın davanın reddedilmesini savundu.

Ermenistan’ın Açtığı Dava

Ermenistan, 16 Eylül 2021’de Azerbaycan’a karşı Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme ihlali iddiasıyla UAD’de dava açtı. Azerbaycan ise mahkemenin yargı yetkisine ilişkin itirazlarda bulunarak davanın esasının değil, yargı yetkisinin ele alınmasını istedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.