DOLAR 32,4461 0.09%
EURO 34,5835 -0.14%
ALTIN 2.380,050,01
BITCOIN 1943009-5,34%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırıları Değerlendirdi

Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırıları Değerlendirdi

ABONE OL
Nisan 16, 2024 12:00
Pentagon, İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırıları Değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pentagon ve İsrail Savunma Bakanları Arasında Telefon Görüşmesi

‘Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrailli mevkidaşı Benny Gantz ile yaptığı telefon görüşmesinde, “İran’ın 13 Nisan Cumartesi günü düzenlediği, ABD, İsrail ve müttefik kuvvetlerin ortak savunma operasyonuyla engellediği saldırıların detayları ele alındı.

Austin’in Destek ve İstikrar Vurgusu

Açıklamada, Austin’in ülkesinin İsrail’in savunmasına verdiği desteği teyit ederek, “stratejik bölgesel istikrar hedefini” vurguladığı belirtildi.

İran-İsrail Gerilimi ve Saldırılar

İran, 1 Nisan’da Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısında 2 general rütbesindeki 7 İranlı yetkilinin öldüğünü açıklamıştı. Bu saldırı sonrasında İran, İsrail’e karşı misilleme yapacağını duyurmuştu.

13 Nisan’da İran, İsrail’e yönelik kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle saldırı başlatmıştı. İsrail’in hava savunma sistemlerinin çoğu saldırıları engellerken, güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiği bildirilmişti.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına “açık ve etkili” bir şekilde karşılık vereceğini iddia etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.