DOLAR 32,2874 0%
EURO 34,9731 0.38%
ALTIN 2.445,700,86
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arkeolog Steven Mithen’e Göre İlk İnsanların Dil Gelişimi

Arkeolog Steven Mithen’e Göre İlk İnsanların Dil Gelişimi

ABONE OL
Mart 20, 2024 14:00
Arkeolog Steven Mithen’e Göre İlk İnsanların Dil Gelişimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiliz arkeolog Steven Mithen’in iddiasına göre, ilk insanlar yaklaşık 1,6 milyon yıl önce ilkel dili doğu veya güney Afrika’da geliştirmiş olabilir.

İnsanlığın Konuşma Yeteneği ve Evrimsel Önemi

Reading Üniversitesi’nde erken tarih öncesi profesörü Dr. Mithen, dilin insan evriminde önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Konuşma yeteneğinin gelişiminin, ileriki fiziksel ve kültürel evrim için bir anahtar olduğunu vurguluyor.

Yeni Araştırmanın Ortaya Koydukları

Profesör Mithen’in yayınladığı yeni araştırma, ilkel insan dilinin 200 bin yıl değil, en az sekiz kat daha eski olabileceğini öne sürmektedir. Araştırma, arkeolojik, paleo-anatomik, genetik, nörolojik ve dilsel kanıtların detaylı bir incelemesine dayanmaktadır.

İnsan Dilinin Doğuşu

Çeşitli kanıtlar, dilin doğuşunun yaklaşık iki ila 1,5 milyon yıl önce insan evriminin bir parçası olarak gerçekleştiğini göstermektedir. Bu dönemde insan beyninin büyüklüğünde hızlı bir artış yaşandı ve bu artış dil üretimi ve anlayışıyla ilişkili olan ön lobun gelişimine de yol açtı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.