DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Çağında Çocukların Eğitimi ve Geleceği

Yapay Zeka Çağında Çocukların Eğitimi ve Geleceği

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:01
Yapay Zeka Çağında Çocukların Eğitimi ve Geleceği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapay Zeka’nın İstihdama Etkileri ve Çocukların Geleceği

Tahminlere göre hızla yaygınlaşan yapay zeka teknolojisi, yakın gelecekte birçok işi ele geçirecek. Yapay zekanın istihdama etkileri tartışılmaya devam ederken uzmanlar, bugün okul öncesi çağda olan çocukların üçte ikisinin bugün var olmayan işler yapacağına dikkat çekiyor.

Yapay Zeka Eğitimi ve İhtiyaç

Şirketlere yapay zeka hizmeti veren Tomoro AI’nin Direktörü Ed Broussard, çocukların gelecekte “kayıp kuşak” olmaması için 6 yaşına kadar yapay zeka eğitimi alması gerektiğini belirtti. Broussard, genç nüfusun yapay zeka çağında sahip olması gereken yetenekleri sıralayarak, internetsiz düşünmenin önemine vurgu yaptı.

Yapay Zeka Çağında Gençlerin Yetenekleri

Broussard, gençlerin merak ettikleri soruları araştırırken ve oyun oynarken ChatGPT gibi sohbet robotlarını kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederek, “internetsiz ve bağımsız düşünme” becerisinin gelecekte değer kazanacağını belirtti. Aynı zamanda gençlerin bugün var olmayan işlere odaklanarak kendilerini bu alanlarda geliştirmelerini önerdi.

Yapay Zekaya Uyumlu Eğitim Sistemi

Broussard, eğitim sisteminin yapay zeka teknolojisine uyumlu hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, iletişim, problem çözme, fikir geliştirme ve yaratıcılık gibi yeteneklerin iş hayatında öne çıkacağını belirtti. Yapay zeka teknolojisinin iş dünyasında nasıl değişikliklere yol açacağı konusunda da uyarılarda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.