DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21546950,12%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’dan Yapay Zeka Uyarısı: “Gereksizler” Olabiliriz

Erdoğan’dan Yapay Zeka Uyarısı: “Gereksizler” Olabiliriz

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 14:01
Erdoğan’dan Yapay Zeka Uyarısı: “Gereksizler” Olabiliriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“`html

Erdoğan’ın Teknoloji ve İşgücü Üzerine Değerlendirmeleri

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Erdoğan, teknoloji konusunda özellikle insanların iyimser olduğunu belirtti. İnsanların, “Teknoloji bütün sorunlarımıza çözüm bulacak” inancına dikkat çeken Erdoğan, teknolojinin işleri üretip yok ettiğine vurgu yaptı.

Yapay Zekanın İş Modellerini Değiştirmesi

Yapay zekanın iş modellerini değiştirdiğini anlatan Erdoğan, bu değişimin birçok yeni iş alanı yaratırken birçok işi de yok ettiğine işaret etti. Özellikle daha az nitelik gerektiren sektörlerde çalışan işçilerin geleceği konusunda endişelerini dile getirdi.

İşsizlik ve Gereksizlik Endişesi

Erdoğan, yapay zekanın otomatik olarak işleri yerine getirmeye başladığını ve bu durumun beyaz yakalıları da olumsuz etkilediğini belirtti. Gelecekte, birçok insanın iş bulma ve gelir elde etme konusunda zorluklar yaşayabileceğini dile getirerek, “Gereksizler” kavramının yaygınlaşabileceğine dikkat çekti.

İlerleyen dönemde, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte iş dünyasında ve işgücü piyasasında ciddi değişimler yaşanabileceğini vurgulayan Erdoğan, bu konuda tedbirler alınması gerektiğine işaret etti.

“`

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.