DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alman Generallerin Kırım’a Saldırı Planı Ortaya Çıktı

Alman Generallerin Kırım’a Saldırı Planı Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mart 2, 2024 12:01
Alman Generallerin Kırım’a Saldırı Planı Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alman Ordusundan Generallerin Taurus Füzeleriyle Kırım’a Saldırı Planı

Alman ordusuna ait generallerin, Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edildiği bölgeye Taurus füzeleriyle saldırı düzenleme planı yaptığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Plan RT Genel Yayın Yönetmeni Tarafından Sosyal Medyada Paylaşıldı

Rusya devlet televizyonu RT’nin Genel Yayın Müdürü Margarita Simonyan’ın sosyal medyada yayınladığı bir ses kaydına göre, Alman Hava Kuvvetleri subayları geçen ay Kırım Köprüsü’ne saldırı için Ukrayna’ya füze ve istihbarat sağlama planını ele aldı. Generaller, uzun menzilli Taurus füzelerinin Kiev’e gizlice nakledilmesi olasılığını değerlendirdi.

Almanya Soruşturma Başlattı

Simonyan’ın belirttiğine göre 19 Şubat tarihine dayanan 40 dakikalık kayıtta, Alman subayların Kırım Köprüsü’nü nasıl vuracaklarını ve bunun için kaç füzeye ihtiyaç duyacaklarını detaylıca tartıştığı ifade ediliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Berlin’den açıklama istedi. Almanya ise olayla ilgili soruşturma başlattığını ve Hava Kuvvetleri içindeki konuşmaların incelendiğini açıkladı.

Kırım’a Yönelik Artan Saldırılar

Kırım Yarımadası ile Rusya’yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü’nde 2022’de yaşanan büyük patlamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıdan Ukrayna’yı sorumlu tutmuştu. Son dönemde Ukrayna’dan Kırım’a yönelik saldırılar artmış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.