DOLAR 32,2284 -0.16%
EURO 34,8044 -0.09%
ALTIN 2.422,24-0,09
BITCOIN 19976040,87%
İstanbul
12°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borrell: Gazze’deki Yardım Saldırısı İçin Uluslararası Soruşturma İstendi
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • Borrell: Gazze’deki Yardım Saldırısı İçin Uluslararası Soruşturma İstendi

Borrell: Gazze’deki Yardım Saldırısı İçin Uluslararası Soruşturma İstendi

ABONE OL
Mart 3, 2024 01:20
Borrell: Gazze’deki Yardım Saldırısı İçin Uluslararası Soruşturma İstendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Filistinlilere Yönelik Saldırısına Tepki

Yüksek Temsilci Josep Borrell’in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 29 Şubat’ta Gazze’de yardım almak için bekleyen Filistinlilere saldırmasıyla ilgili uluslararası soruşturma talep edildi.

İsrail’in Sorumluluğu ve Uluslararası Hukuk Kuralları

Açıklamada, olayın aydınlatılması gerektiği vurgulanarak, araştırmanın sonucu ne olursa olsun uluslararası hukuk kurallarına uymak ve insani yardımların vdasino sivil halka dağıtımının İsrail’in sorumluluğunda olduğu belirtildi. “Bu olayın sorumluluğu, İsrail ordusunun uyguladığı kısıtlamalara ve şiddet yanlısı aşırılık yanlılarının insani yardım sağlanmasını engellemesine dayanıyor” denildi.

Uluslararası İşbirliği ve İnsani Erişim Çağrısı

Açıklamada, İsrail’in insani yardım girişine ve geçiş noktalarının açılmasına yönelik uyguladığı kısıtlamalar kınandı. İsrail’in sahadaki vdasino giriş BM kuruluşları ve diğer insani aktörlerle tam işbirliği yapması, tüm geçiş noktalarından ücretsiz, engelsiz ve güvenli insani erişime izin vermesi çağrısında bulunuldu.

İnsani Yardım Ulaştırma Yolları

Açıklamada ayrıca, İsrail’e havadan yardım ulaştırmanın son çare olması gerektiği vurgulanarak, Kerem Şalom geçişindeki engellerin kaldırılması, kuzeydeki Karni vdasino twitter ve Erez geçiş kapılarının açılması, Aşdod Limanı’nın insani yardıma açılması ve Ürdün’den doğrudan insani koridora izin verilmesi çağrısı yapıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.