DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye Varlık Fonu Londra’da Tahvil İhracına Çıktı

Türkiye Varlık Fonu Londra’da Tahvil İhracına Çıktı

ABONE OL
Şubat 8, 2024 07:00
Türkiye Varlık Fonu Londra’da Tahvil İhracına Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Varlık Fonu, Yatırımcılarla Görüşmeler Sonrası Tahvil İhracına Başladı

Türkiye Varlık Fonu, 5-6 Şubat tarihlerinde Londra’da yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından 7 Şubat’ta uluslararası piyasalarda tahvil ihracına çıktı. Reg S yapısında olan ve 5 yıl vadeli olan işlemin başlangıç fiyatı yüzde 9,125 oldu.

Yatırımcılardan Yoğun Talep Geldi, İşlem Çokça İlgilenildi

İşlem, açılışın hemen ardından yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü ve tahvil ihracına 7 milyar doların üzerinde talep geldi. Ardından peş peşe yapılan iki fiyat revizyonu sonrası getiri oranı yüzde 8,375’e çekildi. Yatırımcıların talepleri ise hala devam ediyor.

Uluslararası Piyasalar Türk Ekonomisine Olan Güveni Bir Kez Daha Kanıtladı

Tahvil ihracına olan ilgi, uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve yeni ekonomi politikalarına olan güvenini bir kez daha kanıtladı. Bu gelişme, Türkiye’nin ekonomik potansiyeline ve yatırımcılar tarafından sunulan fırsatlara olan inancı yansıtıyor.

Nihai Getiri Oranı Gün Sonunda Belli Olacak

İşlemin nihai getiri oranı ise gün sonunda belli olacak. Yatırımcılar, tahvil ihracına olan ilgilerini sürdürüyor ve sonuçların beklentileri karşılaması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.