DOLAR 32,4584 0.24%
EURO 34,6400 0.13%
ALTIN 2.392,670,54
BITCOIN 1869619-6,44%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küresel Piyasalar ABD Verileri ve Fed’in Belirsizliği ile Karışık Seyirde

Küresel Piyasalar ABD Verileri ve Fed’in Belirsizliği ile Karışık Seyirde

ABONE OL
Nisan 2, 2024 10:00
Küresel Piyasalar ABD Verileri ve Fed’in Belirsizliği ile Karışık Seyirde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Gelecek Adımları ve Merkez Bankalarının Faiz İndirim Hazırlıkları

Küresel piyasalar, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin ekonomik aktivitenin güçlü kaldığına işaret etmesiyle karışık bir seyir izliyor. Ancak ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikler var.

ABD’de İmalat Sanayi Genişleme Kaydetti

ABD’de açıklanan verilere göre, imalat sanayide 16 aylık daralmanın ardından genişleme kaydedildi. Bu durum risk iştahını törpüleyerek varlık fiyatlarını etkiliyor.

Yatırımcılar Powell’ın Açıklamalarına Odaklandı

Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaların piyasalar üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor. Para piyasalarında dalgalanmalar devam ederken, Haziran’daki ilk faiz indirimi ihtimali %58’e geriledi.

Dolar ve Tahvil Piyasasında Durum

Dolar endeksi 105 seviyesinin üzerinde kapanış yaparken, 10 yıllık ABD tahvil faizi artış gösterdi. Altın ve petrol fiyatları ise yükseliş trendini sürdürüyor.

ABD Borsaları ve Vadeli İşlemler

ABD borsaları karışık seyrederken, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya şirketinin hisselerinde değer kaybı yaşandı. Endeks vadeli işlemler de karışık seyrediyor.

Avrupa ve Asya Piyasaları

Avrupa borsaları bugün işleme açılacak. Asya’da ise pozitif bir seyir varken Japonya Merkez Bankası’nın genişleyici para politikasına devam edeceği belirtildi.

Yurt İçi Piyasalar ve Veri Gündemi

BIST 100 endeksi yükselirken, dolar/TL’de dalgalı bir seyir izlendi. Yurt içi veri gündemi sakin. Avrupa ve ABD’den gelecek veriler takip edilecek.

Önemli Verilerin Takip Edileceği Gün

Bugün takip edilecek önemli veriler arasında İngiltere ve Almanya’dan imalat sanayi PMI verileri ile ABD’den açık iş sayısı ve sipariş verileri yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.