DOLAR 32,3839 0.07%
EURO 34,7728 -0.07%
ALTIN 2.394,31-0,09
BITCOIN %
İstanbul
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teksas’ta İlk İnsan Kuş Gribi Vakası Tespit Edildi

Teksas’ta İlk İnsan Kuş Gribi Vakası Tespit Edildi

ABONE OL
Nisan 4, 2024 13:00
Teksas’ta İlk İnsan Kuş Gribi Vakası Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teksas Eyaleti’nde İnsanda Kuş Gribi Vakası

Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı, bir kişide kuş gribi tespit edildiğini duyurdu.

İneklerde Tespit Edilen Vakalara İlişkin Açıklama

Bakanlık, daha önce ineklerde görülen kuş gribi vakalarında insanlara bulaşma riskinin düşük olduğunu belirtti. İnsanda kuş gribi vakasının, enfekte olduğu tahmin edilen ineklerle temas sonrası ortaya çıktığını açıkladı.

Kuş Gribi Ve Bulaşma Riski

Kuş gribi virüslerinin insanlara nadiren bulaştığı ancak etkilenen hayvanlarla yakın temasın enfeksiyon riskini artırdığı vurgulandı.

Yetkililer, Teksas ve Kansas eyaletlerinde ineklerde kuş gribi tespit edildiğini, ancak insanlara bulaşma riskinin düşük olduğunu belirtti. İneklerin karantina altına alındığı ve iyileşme sürecinin iki ila üç hafta içerisinde gerçekleşebileceği ifade edildi.

Amerika’da İkinci İnsan Kuş Gribi Vakası

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), ülkede ikinci kez bir insan kuş gribi vakasının tespit edildiğini duyurdu. Önceki vaka 2022 yılında Kolorado eyaletinde görülmüştü.

A(H5N1) virüsleri de dahil olmak üzere kuş gribi A virüslerinin insan enfeksiyonlarının nadir görüldüğü ancak dünya genelinde olduğu belirtildi. H5N1 virüslerinden kaynaklanan insan hastalıklarının hafif semptomlardan zatürreye kadar değişebildiği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.