DOLAR 32,3283 -0.1%
EURO 34,7628 -0.1%
ALTIN 2.391,08-0,23
BITCOIN 19047681,82%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Birleşik Krallık’ta Otizm Tanısı Alan Çocuklar İçin Bekleme Süresi Endişe Yaratıyor
  • İkinci Gündem
  • Sağlık
  • Birleşik Krallık’ta Otizm Tanısı Alan Çocuklar İçin Bekleme Süresi Endişe Yaratıyor

Birleşik Krallık’ta Otizm Tanısı Alan Çocuklar İçin Bekleme Süresi Endişe Yaratıyor

ABONE OL
Nisan 3, 2024 13:00
Birleşik Krallık’ta Otizm Tanısı Alan Çocuklar İçin Bekleme Süresi Endişe Yaratıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanlar, Otizmin Belirtilerini Sıralıyor

Birleşik Krallık’taki çocukların otizm tanısı almak için dört yıla kadar bekledikleri ortaya çıktı. Uzmanlar, gecikmelerin zararlı olduğunu, çünkü bu durumun çocukların hayatlarının diğer alanlarında ihtiyaç duydukları yardımı almasını engelleyebileceğini belirtiyor.

1. Göz Temasından Kaçınmak

Göz teması kurmamak, otizmli çocukların belirtilerinden biri olabilir. Dr. Punit Shah, otistik çocuklar için göz temasından kaçınmanın kaygıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtiyor.

2. Duygusal Hassasiyet

Yüksek seslerden rahatsız olmak, otizmli çocuklarda sıkça görülen bir duyusal farklılıktır. Dr. Shah, otistik çocukların genellikle farklı duyusal hassasiyetlere sahip olduğunu vurguluyor.

3. Konuşma Zorluğu

Kelimeleri tekrarlamak ve diğer çocuklar kadar konuşmamak, otizmin belirtileri arasında yer alır. Konuşma gecikmesi, otistik çocuklarda sıkça görülen bir durumdur.

4. Tekrarlayan Davranışlar

Çocuklarda çok katı bir günlük rutini tercih etmek, otizm belirtisi olabilir. Otizmli çocuklar, belirli alışkanlıkları veya davranış biçimlerini sıkça tekrarlayabilirler.

5. Tekrarlayan Hareketler

Otizmli çocuklar, aynı hareketleri tekrar tekrar yapabilirler. Bu hareketler genellikle ellerini çırpmak, parmaklarını sallamak gibi fiziksel eylemler olabilir.

6. Duyguyu Yanlış Anlamak

Otizmli çocuklar, duyguları yanlış anlayabilir ve arkadaş edinmekte zorlanabilir. NHS’ye göre, bazı çocuklar başkalarının duygularını anlamakta güçlük çekebilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.