DOLAR 32,5431 0.4%
EURO 34,7656 0.33%
ALTIN 2.394,640,62
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinem Çetin: Haliç Tersanesi’nde Değişimi İmzalayan Kadın

Sinem Çetin: Haliç Tersanesi’nde Değişimi İmzalayan Kadın

ABONE OL
Nisan 7, 2024 08:00
Sinem Çetin: Haliç Tersanesi’nde Değişimi İmzalayan Kadın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukluk Yılları ve Eğitimi

1981 yılında Eskişehir’de disiplinli ve planlı bir ailede doğan Sinem Çetin, kız kardeşiyle beraber büyüdü. Lisanslı bir yüzücü olan Sinem, gemi mühendisliği ile ilgilenmeye başladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim aldı.

Gemi Mühendisi Olma Süreci

Babasının şartıyla mühendislik eğitimi alan Sinem, gemi inşa mühendisliğini tercih ederek bu alanda kariyer yapmaya karar verdi. İTÜ’de okurken Gemi ve Deniz Kulübü’nü kurdu ve Çello çalmaya başladı.

Haliç Tersanesi ve Değişim

Sinem Çetin, Haliç Tersanesi’nde yapılan özelleştirme sırasında Gemi Mühendisleri Odası başkanlığı yaptı ve tersanenin kurtarılmasına öncülük etti. Burada gerçekleştirdiği çalışmalarla tersaneyi dünya çapında tanınan ve üretim yapan bir merkez haline getirdi.

Üsküdar Belediye Başkanlığı

İstanbul’un kadim ilçelerinden Üsküdar’ın belediye başkanı olan Sinem Çetin, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini korumayı ve geleceğe taşımak için projeler geliştiriyor. Kutuplaşmanın karşısında durarak, halkın beklentilerine yanıt veren bir yönetim anlayışını benimsiyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.