DOLAR 32,2067 -0.13%
EURO 34,7493 -0.22%
ALTIN 2.449,230,70
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalp Nakli Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Kalp Nakli Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

ABONE OL
Ocak 12, 2024 11:37
Kalp Nakli Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalp nakli ameliyatı, her zaman karmaşık bir cerrahi prosedürdür ve süresi birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu etkenler arasında hastanın genel sağlık durumu, ameliyatın zorluğu, cerrahın deneyimi ve kullanılan cerrahi teknikler yer alır. Tipik olarak kalp nakli ameliyatları birkaç saat sürebilir.

Fakat özel durumlarda bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir. Ameliyat sırasında hastanın kalbi durdurulur ve nakledilen kalbin yerine yerleştirilmesi için dikkatlice çalışılır. Bu kritik süreç, uzman bir cerrah ve ekibi tarafından gerçekleştirilir. İşte bilmeniz gereken diğer ayrıntılar!

Kalp Nakli Nedir?

Kalp nakli, bir kişinin kalbinin normal fonksiyonlarını yerine getirmediği durumlarda  başka bir kişiden alınan sağlıklı bir kalbin cerrahi olarak nakledilerek yerine konulması işlemidir. Bu cerrahi prosedür; kişinin yaşamını tehdit eden kalp yetmezliği, kalp krizi sonrası ciddi hasar ya da doğuştan gelen kalp hastalıkları gibi durumlar için uygulanabilir. Nakil işlemi, hastanın yaşam kalitesini artırabilir ve uzun vadeli olumlu sonuçlar verebilir. Önemli olan ise bu işlemin alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesidir.

Kalp Cerrahisi Nedir? Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Kalp cerrahisi, kalp ve damar sistemine yönelik cerrahi müdahaleleri içeren tıbbi bir branş olmaktadır. Bahsi geçen cerrahi dal; kalp hastalıklarının teşhisi ve tedavi edilmesi gibi konularla ilgilenir. Çoğunlukla koroner arter hastalığı, kalp kapak hastalıkları, kalp anevrizmaları, doğuştan gelen kalp kusurları ve diğer ciddi kalp sorunlarının tedavisinde kullanılır.

Cerrahi müdahaleler arasında açık kalp cerrahisi, minimal invaziv cerrahi ve robotik cerrahi gibi yöntemler bulunmaktadır. Kalp cerrahisi, hastanın genel sağlığını iyileştirmeyi ve kalp fonksiyonlarını düzeltmeyi amaçlar. Böylelikle hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir tıbbi disiplin olduğunu tekrar kanıtlar. Başarılı ve bir o kadar da güvenilir kalp nakli ameliyatı için siz de Gaziosmanpaşa Hastanesini tercih edebilirsiniz.

Gelelim bu nakil işleminin ne kadar sürdüğü meselesine! Kalple ilgili nakil ameliyatları 4 ila 10 saat arasında sürmektedir. Ameliyat edilen hastanın yaşı ve genel sağlığı da süre konusunda bir o kadar etkilidir. Operasyonun net bir şekilde kaç saat süreceği öngörülemez. Her şey operasyon esnasında belli olacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.