DOLAR 32,2725 -0.02%
EURO 35,1078 0.05%
ALTIN 2.475,230,38
BITCOIN 21336780,31%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Ehliyet Alacaklara Özel Detaylı Bilgiler

Yeni Ehliyet Alacaklara Özel Detaylı Bilgiler

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 16:15
Yeni Ehliyet Alacaklara Özel Detaylı Bilgiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Ehliyet Alacaklara Özel Detaylı Bilgiler

 

Bu yazımızda yeni ehliyet alacaklara özel detaylı bilgiler ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Özel direksiyon kursları, tır için sürücü kursu şartları, vs. hakkında aradığınız yanıtlar verilmektedir.  İhtiyacınız olan ehliyete göre başvuruları nasıl yapmanız gerektiği de önemli sorular arasında yer almaktadır.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Türkiye’de kamyonlar vs. için ehliyet almak istediğinizde, en detaylı bilgileri almak için araştırma yapmak gerekmektedir. Araca göre sürücü kursu bilgilendirmesi için özel talep istemeniz ve yasal olarak net bilgileri almanız daha sağlıklı olacaktır. B sınıfı yaygın ehliyet olduğu için bunu alabilirsiniz.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

E devlet üzerinden, sabıka kaydı, öğrenim belgesi evraklarını temin etmeniz gerekmektedir. Kimlik fotokopisi, fotoğraf vs. de sürücü kursu için önemli belgelerdir. Sağlık raporu da zorunlu tutulan evraklardan biridir. Güncellenmiş tam liste evrak için bilgilendirme istemeyi unutmamalısınız.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Otoban ve araç sayısı oldukça yüksek olan İstanbul’da araba kullanmak daha zor olabilmektedir. Deneyimli olsanız bile özel direksiyon dersi alarak pratik açıdan daha fazla avantaj elde edebilirsiniz. İstanbul’da en yoğun bölgelerdeki önlemler, otoban gibi hızlı yerlere hazırlık vs. için kurs artılarını kullanabilirsiniz.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Otomatik vites araç için ders alıyorsanız 6-8 saat civarında eğitim alarak trafiğe çıkabilirsiniz. Fakat bunun özel direksiyon dersi açısından garantili bir süre olmadığını belirtmek gerekiyor. Otomatik vitese alışma süresi çoksa veya eğitmen yeterli değil diyorsa süre çoğalabilmektedir.

Manuel vites kullanan kişiler genellikle on saatlik eğitimden sonra trafiğe çıkmaktadır.  Manuel araçlarda vites değişimi özel direksiyon dersi ardından daha rahat şekilde gerçekleşebilmektedir. 10 saatlik uygulamalı eğitimlerden sonra duruma göre yeniden uzatmalar gündeme gelebilir.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Büyük ve uzun araçlar için trafikte istenen belgelere tır belgesi, ehliyeti vs. denmektedir. Tır için özel olarak alacağınız tır ehliyeti konusunda sürücü kursları yardımcı olmaktadır. Başvurulan yere belgeleri verdikten sonra uygun evrak, ödemeler ve sınavlarla beraber, hedefe ulaşabilirsiniz.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

İki yönlü kimlik fotokopisi, on adet biyometrik fotoğraf, 2. grup araç özel sağlık raporunu mutlaka getirtmelisiniz. Ayrıca tüm gerekli tır ehliyeti evraklarını tamamlamanız gerekmektedir. C ehliyet ve sicil belgesi ile diploma bilgileri de olmalıdır. E devlet üzerinde birçok belge yer almaktadır.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Tır ehliyetinde yaş sınırı yükseğe çıkarılmıştır. Bu nedenle 21 yaşından önce CE ehliyeti almak mümkün değildir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

B ehliyeti ve C ehliyeti alarak, CE ehliyeti sınavlarını geçerek tır ehliyetinize ulaşabilirsiniz. Kurs tarafından istenen tır ehliyeti belgeleri tam olmalı, sınavı geçmelisiniz. Kursa kayıt olurken istenen şartları yerine getirdiğinizde genel olarak CE belgesini almak için engel çıkmamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.