DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055620-1,08%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Plastik tekerlek çeşitleri ve fiyatları

Plastik tekerlek çeşitleri ve fiyatları

ABONE OL
Ocak 12, 2024 11:50
Plastik tekerlek çeşitleri ve fiyatları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plastik tekerlek çeşitleri kullanım alanlarına, teker malzemelerine, hareket tipi, bağlantı tipi, yataklama tipi ve zeminle temasına bağlı olmak üzere birden çok yönüyle karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanları yoğunluklu olarak mobilya ve sanayi alanlarındadır. Malzeme seçeneklerinde daha çok; polipropilen, termoplastik kauçuk, poliamid ve PVC seçenekleri bulunmaktadır.

Polipropilen tekerlekler çoğunlukla endüstriyel alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Beyaz varyasyondaki PPN’ler tıp ve gıda sektörü gibi yüksek hijyen gerektiren alanlarda kullanılır. Siyah varyasyondaki PPN’lerin bazıları elektrik iletkenliği de sağlamaktadır. Fakat poliamid tekerlere oranla PPN tekerleklerin taşıma kapasitesi daha düşüktür. Termoplastik elastomerler, elastomer fazı sayesine esneklik ve mekanik dayanıklılık sağlarken, plastik fazı sayesinde geri dönüştürülebilir ve kolay işlenebilir kılar.

Poliamid teker ise paslanmaya, kırılmaya, kimyasallara ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır.

Yumuşak tabanlı yapıya sahip olan PVC kaplı tekerleklerin en büyük özelliği ise -20 ve +60 arasındaki dereceler için oldukça dayanıklı yapılarıdır. Tekerleklerin fiyatları çaplarına, hareket tipi ve bağlantı tiplerine göre farklılık göstermektedir. Tekerteker.com sitesini ziyaret ederek plastik tekerlek çeşitleri ve fiyatlarıyla ilgili daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Doğru tekerlek seçimi ve tekerlekleri birbirinden ayıran özellikler

Doğru teker seçiminde  nerede, hangi koşullar için, tekerleğin kaldıracağı yapı ve kullanım amacı gibi bir çok noktada önemli rol oynar. Plastik tekerleklerde farklı çeşitler bulunmaktadır. Bunlar yukarıda belirttiğimiz bu dört çeşidi içermektedir. Örneğin hijyen gerektiren koşullarda beyaz polipropilenler kullanılırken, belirli düzeydeki yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanması gereken tekerleklerde tercihinizi diğer koşulları da göz önünde bulundurarak PVC kaplı tekerleklerden yana kullanabilirsiniz. Hem mekanik dayanıklılık hem de esneklik gerektiren yapıda tekerlekler için ise termoplastik tekerlekler tercih edilebilir. Taşıma kapasitesi açısından daha güçlü ve dayanıklı olan tekerlekler için de tercihinizi poliamid tekerleklerden yana kullanmanızda fayda var.

Tekerlek seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri de hareket tipleridir.  Hareket tipleri kendi içinde üçe ayrılır. Bunlar; döner, frenli ve sabittir. Daha sonra dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta bağlantı tipidir. Tekerleği kullanacağınız eşyaya uygun bağlantı tipinde tercih etmeniz gerekir. Beş çeşit bağlantı türü vardır. Bunlar; delikli, tablalı, civatalı, U tablalı, geçmelidir. En son ise yataklama tipi ve zeminle temasını da göz önünde bulundurmalıyız. Yataklama tipi rulmanlı ve rulmansız olmak üzere ikiye ayrılır. Zeminle teması da zemine uygun tekerlekleri seçmeniz açısından oldukça büyük bir önem arz eder. Yumuşak ve sert taban, zeminlere uygun olacak şekilde seçilmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.