DOLAR 32,3837 -0.19%
EURO 34,8234 0.13%
ALTIN 2.437,95-0,02
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere’de Gençler İçin TikTok Ana Haber Kaynağı Haline Geliyor

İngiltere’de Gençler İçin TikTok Ana Haber Kaynağı Haline Geliyor

ABONE OL
Nisan 12, 2024 14:00
İngiltere’de Gençler İçin TikTok Ana Haber Kaynağı Haline Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ofcom’un Yeni Verileri ve Tartışmalar

İngiltere’de Ofcom’un yeni verilerine göre 12-15 yaş arası gençler arasında TikTok, ana haber kaynağı haline gelmeye başladı. Bu durum, tartışmalara yol açtı.

Parlamento ve Habercilik Stratejisi

İngiltere Parlamentosu’ndan birçok milletvekili, gençler arasında yanlış bilgi dolaşımının engellenmesi için hükümetin acil olarak genç nüfusa uygun habercilik stratejisi geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Kültür ve Medya Komitesi Çağrısı

Parlamentonun Kültür ve Medya Komitesi üyeleri, hükümete hitap ederek, geleneksel haber kaynaklarından uzaklaşan gençlere yönelik yeni uygulamalar ve platformlar oluşturma çağrısında bulundu.

Kısa Video Platformları ve Yanlış Bilgi

Uzmanlara göre, TikTok gibi kısa video ve metinlere dayanan platformlar, gençler arasında yanlış bilgi ve komplo teorilerinin hızla yayılmasına neden oluyor. 12-15 yaş arası gençlerin çoğu haberleri takip etmek için TikTok’u tercih ederken, 16-24 yaş arasındakiler ise haberleri yayın organlarından değil sosyal medya üzerinden takip ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.