DOLAR 32,2249 -0.07%
EURO 34,6479 -0.11%
ALTIN 2.397,540,19
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İhracatçıları Destekleyen Yeni Proje Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  • İkinci Gündem
  • Ekonomi
  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İhracatçıları Destekleyen Yeni Proje Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İhracatçıları Destekleyen Yeni Proje Hakkında Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Şubat 24, 2024 07:00
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek İhracatçıları Destekleyen Yeni Proje Hakkında Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Bankası Garantili “Türkiye Yeşil İhracat Projesi” Onaylandı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türk Eximbank tarafından yürütülecek Dünya Bankası garantili “Türkiye Yeşil İhracat Projesi”nin Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından onaylandığını duyurdu.

Yeşil İhracatı Destekleyen Proje Detayları

Bakan Şimşek, proje kapsamında Türk Eximbank’ın çeşitli kreditörlerden 1 milyar avro tutarında kredi sağlayacağını belirtti. Türk Eximbank’ın bu kredinin 600 milyon avrosunu Dünya Bankası garantisiyle kullanacağını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da karşı garanti sağlayacağını vurguladı.

İhracatçılara Uzun Vadeli Finansman Sağlanacak

Bakan Şimşek, Dünya Bankasının sağladığı 600 milyon avroluk kredi garantisiyle, Türk Eximbank’ın ihracatçılara yeşil dönüşümü ve yeşil ihracatı desteklemek amacıyla uzun vadeli finansman sağlayacağını ifade etti. Bu adımın Türkiye ekonomisinin itici gücü olan ihracatçıların uluslararası rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti.

Dış Finansmanın Önemine Vurgu

Bakan Şimşek, ülkenin yeşil dönüşümünün ve ihracatçıların desteklenmesi için Dünya Bankasıyla güçlü işbirliğini sürdürdüklerini vurgulayarak, iç talebi kontrol altına alırken kaynakları daha verimli alanlara yönlendirdiklerini, dış finansmanı ihracatçılar için kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

Cari Dengede İyileşme

Bakan Şimşek, maliye, para ve kredi politikalarıyla tüketimi kontrol altına alırken, yatırım ve ihracata destek verdiklerini, bu sayede büyüme kompozisyonu ve cari dengede iyileşme sağladıklarını belirtti.

İhracatçılara Finansman Erişiminde Öncelik

Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini önceliklendirdiklerini, Türk Eximbank’ın sermayesinde artışlar yapıldığını ve ihracatçıların yeşil dönüşümle ilgili projelerini desteklemek için uluslararası finansal kuruluşlardan 3,7 milyar dolar kaynak temin edildiğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.