DOLAR 32,2653 0.01%
EURO 34,6947 -0.1%
ALTIN 2.403,400,14
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Bolat Türk Eximbank’ın Yeni Genel Müdürlük Binasının Açılışında Konuştu
  • İkinci Gündem
  • Ekonomi
  • Bakan Bolat Türk Eximbank’ın Yeni Genel Müdürlük Binasının Açılışında Konuştu

Bakan Bolat Türk Eximbank’ın Yeni Genel Müdürlük Binasının Açılışında Konuştu

ABONE OL
Şubat 22, 2024 07:00
Bakan Bolat Türk Eximbank’ın Yeni Genel Müdürlük Binasının Açılışında Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bolat, Türk Eximbank’ın Yeni Genel Müdürlük Binasının Açılışı Hakkında Konuştu

Bakan Bolat, Türk Eximbank’ın Ümraniye’deki yeni genel müdürlük binasının açılışına katıldı. İhracatçıların her zaman yanında olan Türk Eximbank’ın yeni binasının hayırlı olması temennisinde bulunan Bolat, yeni binaya geçişin Bankanın insan kaynağında yüzde 50’ye yakın bir artış anlamına geldiğini söyledi.

Eximbank’ın Gücüne Güç Katacak Açıklamalar

Bakan Bolat, yeni faaliyetlerle ve büyümeyle, yeni insan kaynağı ihtiyacının da ortaya çıkacağını bildirerek, binanın içinde yapılacak güzel faaliyetlerle ve finansman imkanlarıyla da gücüne güç katacağını dile getirdi. Türk Eximbank’ın 2023’te yaklaşık 42 milyar dolarlık destek sunduğunu belirten Bolat, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik’in müjdesiyle Eximbank’ın sermayesinin artırıldığını açıkladı.

Hedefler ve İhracat Artışı

Bakan Bolat, Türkiye’nin günlük 1 milyar doları aşan ihracat rakamlarına ulaştığını belirterek, hedeflerinin 2030’a kadar günlük 1,5 milyar dolarlık ortalama rakamları yakalamak olduğunu ifade etti. İhracatın artırılması için emek sarf eden tüm kesimlere teşekkür eden Bolat, daha da başarılı sonuçlar alınacağını dile getirdi.

İhracata Dayalı Büyüme Ön planda

Bakan Bolat, ihracata dayalı büyümenin Orta Vadeli Program’ın ana mottosu olduğunu vurgulayarak, bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı, hükümet ve ihracatçılar arasında işbirliği yapıldığını açıkladı. Bolat, ihracatçı sayısının artırılması ve 2023 hedeflerine ulaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yeni Destek Paketleri ve Gelecek Planları

Bakan Bolat, yeni destek paketleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, ihracatçı firmalara uygun finansman imkanları sağlayacaklarını açıkladı. Yeşil dönüşüm ve karbon düzenlemesi gibi konularda da destek vereceklerini belirten Bolat, ihracatçılara her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.