DOLAR 32,5212 0.22%
EURO 34,8879 0.38%
ALTIN 2.434,46-0,16
BITCOIN 2038038-1,58%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CAIR Los Angeles Şubesi’nden FBI ve Müslüman Topluluğu Arasında Endişe Verici İlişki
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • CAIR Los Angeles Şubesi’nden FBI ve Müslüman Topluluğu Arasında Endişe Verici İlişki

CAIR Los Angeles Şubesi’nden FBI ve Müslüman Topluluğu Arasında Endişe Verici İlişki

ABONE OL
Mart 19, 2024 12:00
CAIR Los Angeles Şubesi’nden FBI ve Müslüman Topluluğu Arasında Endişe Verici İlişki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müslümanlar FBI Tarafından Yoğun İnceleme ve Takibe Maruz Kalıyor

CAIR Los Angeles Şubesi Sivil Haklar Yönetici Avukatı Dina Chehata, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonrasında ABD’deki Müslümanların FBI tarafından yoğun inceleme ve takibe maruz kaldığını belirtti. Chehata, Müslümanların son dönemde çeşitli sorulara maruz kaldıklarını ve FBI ajanlarının topluluk üyelerini sorgulamak için doğrudan iletişime geçtiklerini aktardı.

Çok Daha Fazla Kişinin İncelendiği İddiası

Chehata, FBI’ın topluluk üyelerine, Hamas’a destek verip vermedikleri, bölgede şiddet kullanımını destekleyip desteklemedikleri ve İsrail ve Hamas hakkındaki görüşlerini sorduklarına ilişkin şikayetlerin olduğunu ifade etti. Ayrıca, CAIR’e çeşitli nedenlerle bildirimde bulunmayan pek çok kişinin de incelemeye alındığını vurgulayan Chehata, “FBI’ın toplumumuzun içinde aktif olarak bulunduğunu deneyimlerimize ve yaptığımız işe dayanarak biliyor, söylüyoruz” dedi.

Yeni Fişleme Listesi İhtimali

Chehata, Müslümanlara yönelik yeni bir fişleme listesi ihtimalini araştırdıklarını belirterek, FBI’ın ulusal güvenlik bağlamında yetkilerini sıklıkla kötüye kullandığını ve ABD’de yaşayan Müslüman diasporayı sorguladığını dile getirdi. Chehata, FBI’ın uzun süredir devam eden taciz edici gözetim geçmişi göz önüne alındığında, topluluğun FBI’ın sorgulamalarından endişe duyduğunu belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.