DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2151650-0,47%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kluge: “Sağlık İş Gücünün Beslenmesi ve Salgınlarla Mücadelede Dayanışma Önemli”
  • İkinci Gündem
  • Dünya
  • Kluge: “Sağlık İş Gücünün Beslenmesi ve Salgınlarla Mücadelede Dayanışma Önemli”

Kluge: “Sağlık İş Gücünün Beslenmesi ve Salgınlarla Mücadelede Dayanışma Önemli”

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 12:00
Kluge: “Sağlık İş Gücünün Beslenmesi ve Salgınlarla Mücadelede Dayanışma Önemli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kluge, COVID-19 Salgını ve Halk Sağlığı Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Türkiye’nin farklı şehirlerinde görüşmeler yapmak ve etkinliklere katılmak için 5 günlük ziyaret kapsamında İstanbul’a gelen Kluge, COVID-19 salgınından aşılara, halk sağlığı sorunlarından DSÖ ile Türkiye’nin çalışmalarına kadar geniş bir çerçevede soruları yanıtladı.

Türkiye’nin Salgın Dönemindeki Yaklaşımı Takdirle Karşılandı

Kluge, COVID-19 salgını sırasında bazı ülkelerin aşıları ve tıbbi malzemeleri paylaşmadığını belirterek, Türkiye’nin bu konuda örnek bir yaklaşım sergilediğini vurguladı. Kluge, Türkiye’nin dünya genelinde birçok ülkeye destek verdiğini ve dayanışma konusunda diğer ülkelere örnek olduğunu ifade etti.

Aşılar Konusundaki Endişelere Açıklık Getirildi

Aşılar konusundaki endişeleri anlayışla karşılayan Kluge, DSÖ’nün onayladığı aşıların güvenli olduğunu vurguladı. Kluge, aşı karşıtı hareketlere karşı suçlama yerine insanların endişelerini dinlemenin önemine dikkat çekti.

Ruh Sağlığının Önemi Üzerine Çağrıda Bulunuldu

Kluge, insanların ruh sağlığını güçlendirmenin önemine vurgu yaparak, pandemi sürecinin gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Çocukların ekrana fazla maruz kalmasının ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini belirten Kluge, toplumun ruh sağlığına daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

DSÖ-Türkiye İlişkileri ve Acil Sağlık Durumlarında İşbirliği

Kluge, Türkiye’nin DSÖ ile olan ilişkilerine değinerek, Türkiye’nin bölgede önemli bir role sahip olduğunu ve birlikte çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, DSÖ’nün küresel barış ve ateşkes çağrılarını desteklediğini ve Gazze’den tahliye edilen kanserli çocuklara yardımcı olduklarını aktardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.