DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21657970,18%
İstanbul
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’de Esir Takası Mutabakatı Müzakereleri Devam Ediyor

Gazze’de Esir Takası Mutabakatı Müzakereleri Devam Ediyor

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 12:01
Gazze’de Esir Takası Mutabakatı Müzakereleri Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Katar Başbakanı Burns ile Görüşmek Üzere Doha’ya Gitti

Gazze’de esir takası mutabakatı müzakereleri için Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmek üzere dün Doha’ya giden Burns temaslarına devam ediyor. İsrailli bir yetkili, Burns ile Netanyahu arasındaki görüşmenin bugün öğleden sonra Batı Kudüs’te gerçekleşeceğini söyledi.

İsrail Ordusu, Filistinlilerin Sığındığı Mahalleleri Boşaltıyor

Burns’un ziyareti sırasında İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başlaması dikkat çekiyor. Burns, 3 Mayıs’ta da İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine katılmak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti.

Hamas Güvence Talep Ediyor

Kahire’deki esir takası görüşmelerinde Hamas, Gazze’deki savaşın sona ereceği kalıcı ateşkes konusunda güvence talep ediyor. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi’nde hayatta veya ölü 130’dan fazla İsrailli esir bulunuyor.

Uluslararası Toplumdan Gelen Uyarılara Rağmen Saldırı Tehlikesi

İsrail’deki üst düzey isimler, uluslararası toplumun uyarılarına rağmen Gazze Şeridi’nin güneyinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a kara saldırısı düzenleyeceklerini yineliyor. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 bini aşkın Filistinli öldü. Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail, “soykırım” suçlamasıyla yargılanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.